Pitbull diye Otizmli gencin köpeğini vurdu!

Üsküdar'da, 16 yaşındaki Otizmli genç Egemen Gümüş, Maysa ve Keş isimli boxer cinsi köpeklerini evlerinin yakınındaki parkta yürüyüşe çıkardı.

İddiaya göre o esnada parkın yanından geçen kimliği belirsiz eli silahlı bir kişi üzerine gelen boxer cinsi, Keş isimli köpeğe pitbull zannederek kurşun yağdırdı. Köpek sahibi Gümüş, "Dur, yapma abi" diye engel olmaya çalışsa da eli silahlı cani dinlemedi ve köpeği otizmli gencin gözünün önünde ağzından vurarak kaçtı. Zanlı, arkasından koşan Gümüş'e "Gelme seni de vururum" diyerek tehdit etti. Gümüş, "Köpeğim orada öldü. Bize bu dehşeti yaşatanın bulunmasını istiyorum" dedi.

EVİMİZDE YAS VAR

Anne Kamile Gümüş ise şöyle konuştu: "Maysa ve Keş sayesinde Egemen sosyalleşmişti. Benim özel çocuğum sürekli ellerini yıkıyor, gözlerinin yaşı durmuyor. Çocuğum kanlar içerisinde köpeğini getirdi. Evimizde yas var."

MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ

Egemen Aslanoğlu mahalledekilerin tepkisine maruz kaldı. Bazı kişiler köpeği öldüren kişiyi savundu. O parkta köpek istemediklerini dile getirdi. Mahallede oturan Jerin Ece Alpaslan "Önce köpeğin başını sevmiş sonra köpeğin ağzına silah sokup iki el ateş etmiş bu normal birşey değil" diye konuştu. Üsküdar Kaymakamlığı, "Zanlı adli kontrolle serbest bırakıldı ancak hakkında idari soruşturma başlatıldı" açıklamasını yaptı.