Pfizer CEO'su Bourla: Baharda normal hayata döneriz

''Normal hayat artık çok yakın'' Pfizer'ın CEO'su Albert Bourla, koronanın uzun yıllar hayatımızda olacağını söyledi. 3 doz aşının Omicron'dan koruduğunu belirten Bourla, “Yasaklara sebebiyet verecek son dalgadayız” dedi.

PfIzer'ın CEO'su Albert Bourla, Fransız medyasına koronavirüs salgınının gidişatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Le Figaro'ya konuşan Bourla, pandeminin neden olduğu 2 senelik kesintiden sonra hayatın baharda normale dönebileceğini söyledi. CEO, "Koronavirüs daha uzun yıllar boyunca devam edecek. Fakat şu an içinde olduğumuz dalga, yasaklara sebebiyet verecek son dalga olacak" dedi.

ENDEMİK EVREYE GEÇECEK

Bilim insanlarının Omicron varyantıyla ilgili görüşlerini tekrarlayan Bourla, varyantın öldürücülüğünün düşük olması ve giderek tüm dünyada baskın varyanta dönüşmesinin, pandeminin yakında endemik evreye geçeceğine ve ülkelerin birlikte yaşaması gereken grip benzeri bir hastalığa dönüşeceğine işaret ettiğini belirtti. Omicron varyantına karşı geliştirilecek aşının mart ayında hazır olacağını duyuran Bourla, "İki doz aşı bu varyanta karşı etkisiz. Üç doz aşı olunması ölüme karşı çok iyi bir koruma sağlıyor ve ağır hasta olunmasına karşı da büyük bir koruma sağlıyor.