O Ses Türkiye Yılbaşı Özel konuğu Perihan Savaş evli mi? Perihan Savaş kimdir, kaç yaşında?

Perihan Savaş, 2022 O Ses Türkiye Yılbaşı Özel programı konukları arasında yer alıyor. İzleyiciler Perihan Savaş'ın kaç yaşında olduğunu merak ediyor. Peki, Perihan Savaş kimdir, kaç yaşında? O Ses Türkiye Yılbaşı Özel konuğu Perihan Savaş evli mi? İşte Perihan Savaş ile ilgili merak edilenler...

Sinema ve televizyon oyuncusu Perihan Savaş, bu akşam Tv8 ekranlarında yayınlanan O Ses Türkiye Yılbaşı Özel programına konuk olarak katılıyor. İzleyicilere Perihan Savaş'ın hayatı ile ilgili arama yapmaya başladı. Peki, Perihan Savaş kimdir, kaç yaşında? O Ses Türkiye Yılbaşı Özel konuğu Perihan Savaş evli mi?

PERİHAN SAVAŞ KİMDİR?

Perihan Savaş, Türk sinema ve televizyon oyuncusudur. İstanbul, Aksaray, Fatih, doğumlu Perihan Savaş ortaokul mezunu olup, eğitimini ortaokul bitiminde sonlandırmıştır. Aslen Sürmenelidir.

Beş yaşındayken İstanbul Şehir Tiyatrosu çocuk bölümünde ilk rolünü oynayan sanatçı on üç yaşındayken, askerî okulda okuyan yirmi iki yaşındaki bir gençle nişanlanmış, 6-7 ay süren bir evlilik döneminden sonra eşinden ayrılmıştır. Perihan Savaş çocukluğu için şöyle demiştir:

"Annem çok tutucu bir kadındı. Mesela ince çorap giydirtmezdi, makyaj yaptırtmazdı, kaşlarımı aldırtmazdı. Bana böyle bir şey teklif edilince 'Ben şimdi ince çorap giyeceğim, makyaj yapacağım, arkadaşlarımla sokağa çıkabileceğim."

1970 yılına kadar tiyatro çalışmaları yaparak, "Küçük Prenses", "Romeo-Jüliyet", "Kibarlık Budalası" gibi birçok tiyatro oyunda yer alan Perihan Savaş, 1971 yılında "Şehzade Simbad Kaf Dağında" adlı filmde rol aldı. Sinema kariyerine aynı yıl başlayan Savaş, kısa sürede birçok filmde oynadığı rollerle başrol oyuncusu oldu. 120 civarında filmde rol aldı. Bir dönem şarkıcılık yaptı. Önce İbrahim Tatlıses'le, daha sonra Yılmaz Zafer'le evlendi; her iki evlilikten de birer çocuğu oldu. Dizilerde de rol alan sanatçı, ayrıca televizyon programları yapmıştır.