Pandemide aşk

Sedat Akbay, kız arkadaşı Esra'ya evlilik teklifi edeceği sırada bir akrabaları vefat etti. İkinci kez niyetlendiğinde bu kez de genç kız koronavirüse yakalandı. Daha fazla beklemek istemeyen genç adam, hastane bahçesinde pankart açarak teklifte bulundu. Esra Akbay da bir kağıda ‘evet' yazarak gözyaşları içinde teklifi kabul etti.

HASTANE YÖNETİMİNDEN İZİN ALDI

Bitlis'te yaşayan Sedat Akbay kız arkadaşı Esra Akbay’a nisan ayında sürpriz evlilik teklifi yapmaya hazırlanırken yakın akrabalarının vefatı sebebiyle teklifi bir süre ertelemek zorunda kaldı. Akbay, tekrar evlilik teklifine hazırlanırken bu kez Esra Akbay koronavirüse yakalandı. Sürprizini daha fazla ertelemek istemeyen genç adam, Esra Akbay’ın tedavi gördüğü hastanenin yetkilileriyle görüşerek özel izin aldı.

KAĞIDA ‘EVET’ YAZARAK CEVAP VERDİ

Hastane bahçesinde ‘Benimle evlenir misin Esram’ yazılı pankart açan Akbay, kız arkadaşını arayarak odasının penceresine çıkmasını istedi. Gördüğü manzara karşısında şoke olan Esra Akbay gözyaşları içinde kağıda “Evet” yazarak pencereden gösterdi. Diğer hastalar da odalarının camından alkış tutarak genç çiftin mutluluğuna eşlik etti. Esra Akbay’ın 14 gündür hastanede yattığını söyleyen Sedat Akbay, “Böylesi daha unutulmaz oldu’ dedi.

HASTALIĞINA ŞİFA OLMAK İSTEDİ

Unutulmayacak bir evlilik teklifi yapan Sedat Akbay, “Esra için bu teklifin moral ve motivasyon olacağını düşündüm. Çünkü bu hastalık büyük ölçüde moral ve motivasyonla aşılabiliyor. Ben de gerekli izinleri alarak böyle bir şey yapmaya kalkıştım. İnşallah çok sevinmiş, moral ve motivasyonu yerine gelmiştir. Allah tüm hastalara yardımcı olsun” diye konuştu.