Pakistan'da başbakan Şahbaz Şerif oldu

Pakistan'da İmran Han'ın görevden alınmasının ardından muhalefet blokunun adayı Şahbaz Şerif meclisteki oylamada başbakanlığa seçildi.

Pakistan meclisinde yapılan oylamada muhalefet blokunun adayı Şahbaz Şerif ülkenin, başbakanlığa seçildi.

Yerel basındaki haberlere göre, güvensizlik oylamasıyla görevinden düşürülen eski Başbakan İmran Han'dan boşalan koltuk için dün Pakistan Meclisi'nde oylama yapıldı. Meclis'teki oylamada, Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri olan Şahbaz Şerif 174 oy alarak seçildi.

MECLİSTE 2 ADAY YARIŞTI

Seçimde 2 isim aday oldu. Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri Şahbaz Şerif ve İmran Han'ın Pakistan Adalet Hareketi Partisi'nden (PTI) eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi başbakanlık için Meclis Başkanlığı'na başvuru yaptı. Kureyşi 172 oyda kaldı

ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU

Başkan Erdoğan, Pakistan'ın 23. Başbakanı seçilen Şahbaz Şerif'i arayarak tebrik etti. Şerif'in başbakan seçilmesinden son derece mutlu olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan, "Eminim sizin liderliğinizde Pakistan-Türkiye'nin kardeşlik bağları güçlenecektir" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE İLE BAĞLARIMIZ AYRILMAZ'

Şahbaz Şerif, Meclis'te yaptığı konuşmada Türkiye ile Pakistan'ın ayrılmaz bağlara sahip olduğunu ifade ederek, Ankara'nın daima İslamabad'ın yanında durduğunu söyledi. Şerif, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde önemli derecede ilerlediğini vurgulayarak, "Keşmir meselesinde Türkiye daima Pakistan'ın ve Keşmir halkının arkasında durdu. Türkiye her zaman Keşmirlilerin arkasındaydı" dedi.

İMRAN HAN'DAN İLK TEPKİ: BU MECLİS'TE OTURMAYIZ

Eski başbakan İmran Han'ın partisi Pakistan Tehreek-i-Insaf milletvekilleri dün toplu olarak Ulusal Meclis'ten istifa etti. İmran Han, "Bu Meclis'te hiçbir koşulda oturmayacağız. Partim ve ben, Pakistan'ı soyanlarla ve yabancı güçler tarafından yönetilenlerle Meclis'te oturmayacağız. Hükümetin ülkeyi yönetmesini isteyen kurumları baskı altında tutmak için bu kararı aldık ve devam etmelerine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.