Oxford'dan NASA'ya uyarı: Uzaylılara konum atmayın

NASA, Dünya'nın konumunu uzaya ışınlamayı planladığını açıkladı. Oxford'lu bilim insanları risk taşıyan ‘Galaksinin Feneri' isimli mesajın uzaylı istilasına neden olabileceğini belirtti.

NASA, Dünya ve insanlıkla ilgili bilgilerin uzaya sinyal olarak gönderilmesinin planlandığı açıkladı. Dünya dışı uygarlıkların yaşayabileceği düşünülen Samanyolu'na gönderilecek "Galaksinin Feneri" isimli mesaj, Güneş sistemi, Dünya'nın yüzeyi ve insanlıkla ilgili güncellenmiş bilgileri içerecek. Ayrıca sinyalin sonunda "uzaydaki diğer medeniyetlere bir davetin de yer alması" planlanıyor. Oxford Üniversitesi'ne bağlı İnsanlığın Geleceği Enstisüsü'nden araştırmacı Anders Sandberg, bu sinyalin büyük risk yaratabileceği uyarısında bulunarak "Uzaylı istilasına yol açabilir" dedi.

İNSANLIĞI YOK EDEBİLİR

Sandberg, Dünya'dakinden çok daha gelişmiş bir medeniyetin bu sinyali "Keşke buraya gelseniz" şeklinde algılayabileceğini ifade etti. Oxford'dan bir diğer araştırmacı Toby Ord da, uzaydan gelebilecek risklere ve insanlığı yok edebilecek tehditlere dikkat çekmişti.