Oscar'a Türk yemekleri damga vuracak! Menüde Karadeniz pidesi ve kaymaklı kayısı tatlısı var

Oscar'a Türk yemekleri damga vuracak. Dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck, 1995 yılından bu yana Oscar partilerinin menüsünü hazırlıyor. Los Angeles'ta yarın düzenlenecek 94. Oscar ödül töreni sonrası yapılacak partide ünlü konuklara Karadeniz pidesi ve kaymaklı kayısı tatlısı ikram edilecek.

Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan ve bu yıl 94'üncü kez dağıtılan Oscar Ödülleri için geri sayım başladı. 27 Mart gecesi Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nda düzenlenecek olan ödül töreni kadar tören sonrası organize edilen parti de Oscar gecesinin en merak edilen etkinliklerinden biri. Dünyaca ünlü film yıldızları, sanatçılar ve yapımcıların katılacağı partiye bu yıl Türk yemekleri damga vurmaya hazırlanıyor. 1995 yılından beri Oscar partilerinin menüsünü hazırlayan dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck, bu yılki partinin menüsünde 'Karadeniz pidesi' ve 'kaymaklı kayısı tatlısı'na yer verecek.

ŞEF, HER YAZ TÜRKİYE'DE

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın girişimleri sonucu Oscar menüsüne giren Karadeniz pidesi ve kaymaklı kayısı tatlısı, dünyaca ünlü yıldızlar tarafından ilk kez tadılacak. Şef Puck, "Türkiye geleneksel tarifleri ve organik ürünleri sayesinde dünya mutfaklarının en zenginlerinden. Türk mutfağında keşfedilecek birçok tarif ve ürün var. Türkiye'nin 7 bölgesi de lezzet, tarih ve kültür dolu. Ailem ve ben her yaz severek Türkiye'yi ziyaret ediyoruz" diye konuştu.