Orman yangınlarına 'hükümlü' müdahale

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ortak projesiyle hükümlüler bulundukları ilde çıkan orman yangınına müdahale edecek, yanan yerleri ise ağaçlandıracak.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli arasında, hükümlülerin rehabilitasyonu amacıyla ormancılık faaliyetlerinde çalıştırılmalarına dair iş birliği protokolü imzalandı. Bakan Gül, "Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı yerlerde bu infazlar gerçekleşecek ve alacakları eğitim sonrası yangınlara hükümlüler de müdahale edecek. Yanan yerlerin ağaçlanması, ağaç bakımı ile ilgili de önemli bir katkıda bulunacaklar" dedi.

33 BİN SUÇLU 805 BİN FİDAN DİKTİ

Bakan Pakdemirli ise 21 bin orman personeli, 14 bin de orman gönüllüsü olduğunu belirterek, "Bu sayıyı mayısa kadar 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Toplumun her kesiminden katkıya çok ihtiyacımız var" diyerek şöyle devam etti: "402 farkı noktada 33 bin hükümlünün katılımıyla 805 bin fidan dikerek ülkemizin yeşil varlığına katkı sağladık. Yeni mevzuat düzenlemesiyle hükümlülerin kamu kurum ve kuruluşlarında barınma imkanı sağlanarak çalıştırılmasına önü açılmış oldu. Bu protokolle de hem ağaçlandırma hem de orman yangınlarıyla mücadele konusunda önemli bir adım atmış olacağız."