Omicron'a karşı TURKOVAC şart

Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Omicron varyantından korunmak için hatırlatma dozlarının önemine vurgu yaparak, “Milli aşıyı bekleyen vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla olabilir” dedi.

DHA

Yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Omicron varyantından korunmak için mutlaka hatırlatma dozu yaptırılması gerektiğini belirtti. TURKOVAC aşısında çok önemli bir noktaya geldiklerini anlatan Özdarendeli, "Omicron'dan korunmanın yolu hatırlatma dozlarının mutlaka yapılmasıdır. Milli aşıyı bekleyen vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla güvenli bir şekilde aşılarını yaptırabilirler" dedi. Yakın zamanda yüksek miktarda üretimin yapılacağını belirten Özdarendeli, "Bir süre sonra hem ülkemiz hem de aşıya ihtiyaç duyan ülkeler için TURKOVAC önemli bir görev üstlenecek" diye konuştu.

Batılı ülkelerin geliştirdiği aşıların Avrupa seyahatlerinde kabul edildiğini belirten Özdarendeli, "Avrupa'da neden CoronaVac ile TURKOVAC'ın kabul edilmediğini bilimsel anlamda izah etmek mümkün değil" dedi.

'AŞI OLDUM DİYE RAHATLAMAYIN!'

Doç. Dr. Gamze Varol, son dönemde hem Kovid-19 vaka sayılarının hem de buna bağlı ölüm oranlarının arttığını belirtti. Bunun, salgına karşı alınan tedbirlerin tam uygulanmamasından kaynaklandığını anlatan Varol, "Aşılama oranlarının artması sanıyorum tüm toplumda bir rehavete neden oldu. Aşı öncesindeymiş gibi tekrar maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeliyiz" dedi.