Omicron varyantı açısından da umut oldu... 7 aşı karşılaştırıldı, en etkilisi belli oldu

İngiltere'de 3 bin kişi üzerinde 7 aşının teste alındığı araştırmada Pfizer ve Moderna isimli mRNA tipi aşıların üçüncü doz ile birlikte hastaneye yatış ve ölümü azalttığı görüldü. Bulgu, Omicron varyantı için umut verici olarak değerlendirildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

İngiltere'de Kovid 19 aşıları arasında yapılan bir araştırma, üçüncü dozların uygulanması bakımından en yüksek korumayı sağlayan aşıları ortaya koydu.

Aksam.com.tr'nin The Guardian'dan aktardığı habere göre, Southampton Üniversitesi tarafından yapılan ve Lancet Dergisi'nde sonuçları yayımlanan araştırma bulguları, Pfizer ve Moderna Kovid-19 aşıları üçüncü doz ile birlikte hastaneye yatış ve ölümü önlemek için yüksek koruma sağladığını gösterdi.

3 bin kişi üzerinde Pfizer-BioNTech, Moderna, Oxford-AstraZeneca, Novavax, Janssen, Curevac ve Valneva isimli 7 aşının teste alındığı araştırmada mRNA tipi aşılar olan Moderna ve Pfizer'ın daha fazla antikor ve T hücresi oluşturmada öne çıktı.

Hatırlatıcı doz ile mRNA aşıları enfeksiyon riskini yüzde 93'ten fazla azaltıyor. Durumun Omicron varyantı için umut verici olduğu belirtildi.