Okullarda maske zorunluluğu kalkıyor mu? Bakan Koca'dan flaş maske açıklaması!

Haftaya gerçekleştirilecek Bilim Kurulu Toplantısı önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda alınan karar doğrultusunda açık havada maske takma zorunluğu ve HES kodu kaldırılmıştı. Bakan Koca son açıklamasında okullardaki maske kullanımının ele alınacağını dile getirdi. Peki, Okullarda maske kalkacak mı?


Son dönemde azalan vaka sayıları pandeminin gücünün azaldığını gösterdi. Azalan vaka sayıları ile beraber birçok yasağın da kaldırılması insanlara nefes aldırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca haftaya yapılacak toplantı ile ilgili ipucu verdi. Peki, Okullarda maske zorunluluğu kalkıyor mu? Okullarda maske takmak zorunlu mu?

OKULLARDA MASKE ZORUNLULUĞU KALKIYOR MU?

Pandeminin gücünün zayıflamasıyla okullardaki maske zorunluluğu da yeniden gündeme geldi. Önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek Bilim Kurulu Toplantısı öncesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, maske kısıtlamalarının konuşulacağını açıkladı. Bakan Koca konuyla ilgili olarak, "Bilim Kurulu haftaya en önemli toplantılarından birini yapmış olacak. Maske ile ilgili alınacak kararlar olacak. Okullardaki maske kullanımı dahil ele alınacak.." dedi.

MASKE ZORUNLULUĞU KALKIYOR MU?

Şu an için havalandırmanın az olduğu yerlerde ve toplu taşımalarda devam eden maske yasağı için önümüzdeki hafta yeni bir karar alınabilir. Son dönemde azalan vaka sayıları ile neredeyse yasağı sıfıra indiren Türkiye'de yeni alınacak kararlar şimdiden merak ediliyor.