MEB Valilik son dakika 1 Aralık okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi, hangi ilde okullar tatil oldu?

Okullarda yüz yüze eğitim devam ederken yaşanan lodos ve fırtına nedeniyle bir çok ilde eğitime bir gün ara verilmesi bekleniyor. Konu ile ilgili gözler Milli Eğitim Bakanlığı ve Valilik'ten gelecek açıklamalara çevrildi. Söz konusu günlerdir uyarı üstüne uyarı yapan Meteoroloji'nin son hava tahminlerine göre yurt genelinde şiddetli rüzgar, lodos ve yağış etkili olacağı belirtildi. Peki Yarın hangi ilde okullar tatil oldu? MEB Valilik son dakika 1 Aralık okullar tatil mi?

Okulların, yaşanan lodos ve fırtına nedeniyle tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyor. İstanbul, Ankara başta olmak üzere bugün yaşanan yağış ve lodos ile birlikte hayatı olumsuz etkiledi. Söz konusu 2021 2022 eğitim öğretim yılına devam eden öğrenciler internet aramalarında "Yarın hangi ilde okullar tatil oldu? Yarın okullar tatil mi?" sorusuna yanıt arıyor. İşte Milli Eğitim Bakanlığı ve Valilik'lerden gelen son dakika açıklamalar..

YARIN OKULLAR TATİL Mİ? 1 ARALIK ÇARŞAMBA

1 Aralık için henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sadece 30 Kasım okullar tatil edilmişti.

30 KASIM HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL EDİLMİŞTİ?

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul, Bursa, Kocaeli, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ, Sakarya, Düzce ve Sinop'ta tüm eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime bir gün ara verildi.

İstanbul'da yarın okullar tatil mi? İstanbul Valiliği son dakika 30 Kasım Salı günü okullar tatil mi oldu?

Kocaeli'de yarın okullar tatil mi? Kocaeli Valiliği son dakika 30 Kasım okullar tatil mi oldu?

Sakarya'da okullar tatil mi? Sakarya Valiliği son dakika 30 Kasım Salı günü okullar tatil mi oldu?

Bursa'da okullar tatil mi? Bursa Valiliği son dakika 30 Kasım Salı günü okullar tatil mi oldu?

Yalova'da yarın okul yok mu, tatil mi? 30 Kasım Yalova'da okullar tatil mi?

Balıkesir'de yarın okul yok mu, tatil mi? 30 Kasım Balıkesir'de okullar tatil mi?

Çanakkale'de okul yok mu, tatil mi? 30 Kasım Çanakkale'de okullar tatil mi?

Tekirdağ'da yarın okul yok mu, tatil mi? 30 Kasım Tekirdağ'da okullar tatil mi?

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL OLDU!

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden alınan son verilere göre;

İlimizdeki kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın, bu gece yarısına kadar 90-110 km/sa hızda devam ederek gece saatlerinden itibaren hızını biraz azaltacağı ve yarın saat 18.00'e kadar 70-90 km/sa hızda sürdüreceği tahmin edilmektedir.

İstanbullu vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için Valiliğimizce; resmî-özel tüm okullar, halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine 30 Kasım 2021 Salı günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir.

Bu Sezonun En Yeni Trendlerini Tommy Hilfiger ile Keşfedin!Tommy Hilfiger

Küçük İşletmeler İçin %50 Devlet Teşvikli Yemek KartıTicket Restaurant Yemek Kartı

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan malûl ve engelliler ile hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın, belirlenen tatil süresince idari izinli sayılacaklardır.

KOCAELİ'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Kocaeli Valiliği, dün akşam saatlerinden bu yana etkili olan şiddetli lodos sebebiyle yarın okullarda eğitime ara verildiğini açıkladı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz yaptığı açıklamada "Olumsuz hava koşulları ve lodos nedeniyle İlimiz genelinde, eğitim kurumlarımızda yüz yüze eğitime 30 Kasım Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel izinli sayılacaktır." ifadelerini kullandı.

SAKARYA'DA OKULLAR TATİL OLDU!

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, lodos nedeniyle yarın okulların 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı.

BURSA'DA OKULLAR TATİL OLDU!

Bursa'da olumsuz hava koşulları ve #lodos nedeniyle yüz yüze eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, "kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır." dedi.

YALOVA'DA OKULLAR TATİL!

Yalova'da da şiddetli fırtına nedeniyle yüz yüze eğitim yapılamayacak.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, okullara ek olarak halk eğitim merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde de eğitime ara verildi.

BURSA'DA OKULLAR TATİL!

Bursa valisi Yakup Canbolat, sosyal meyda hesabından, olumsuz etkileri süren lodos sebebiyle eğitime ara verildiğini açıkladı.

BALIKESİR'DE OKULLAR TATİL!

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, kentte yaşanan fırtına nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini açıkladı.

ÇANAKKALE'DE OKULLAR TATİL!

Çanakkale'de fırtınanın yer yer 100 kilometre hıza ulaşması bekleniyor. Bu nedenle yüz yüze eğitime bir gün ara verildi.

TEKİRDAĞ'DA OKULLAR TATİL!

Tekirdağ'da şiddetli lodos sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi.Tekirdağ Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteorolojiden alınan verilere göre bugün ilimizde yaşanan olumsuz hava koşullarının yarın da (30 Kasım 2021 Salı günü) devam edeceği anlaşılmıştır. Tekirdağ'da görev yapan bazı kamu görevlileri ile öğrencilerimizin olumsuz hava koşulları sebebiyle mağduriyet yaşamamaları için resmi-özel tüm okullar, Halk Eğitim Merkezleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, her türlü kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere bütün eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine valiliğimizce 30 Kasım 2021 Salı günü bir gün süreyle ara verilmiştir. İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli, kronik rahatsızlığı bulunan personelimiz ile hamile personelimiz de ayrıca bir talimat veya talebe gerek kalmaksızın belirlenen aynı tarihte idari izinli sayılacaklardır. Değerli Tekirdağlı hemşehrilerimizin dikkatine sunulur" denildi.

SİNOP'TA OKULLAR TATİL Mİ?

Sinop Valiliği, fırtına nedeniyle kentte eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

DÜZCE'DE OKULLAR TATİL Mİ?

Valilikten yapılan açıklamada, kent genelinde olumsuz hava koşullarının devam edeceği, vatandaşların, öğretmenlerin ve öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için eğitime bir gün ara verildiği aktarıldı.

HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Meteoroloji, 17 ili turuncu, 35 ili de sarı kod ile uyarmıştı. AKOM'dan yapılan uyarıya göre İstanbul'da bugün lodosun etkisini artırması, fırtınanın saatteki hızının 100 kilometreye ulaşması bekleniyor.

İstanbul'da bugün beklenen fırtınanın hızının 100 kilometreye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. AKOM'dan yapılan uyarıya göre İstanbul'da bugün lodosun etkisini artırması, fırtınanın saatteki hızının 100 kilometreye ulaşması bekleniyor.

Fırtına nedeniyle hava, deniz ve kara ulaşımında aksama yaşanabilir.

Ayrıca çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba zehirlenmelerine karşı da dikkatli olunması gerekiyor. Fırtınayla birlikte kuvvetli sağanak geçişleri tahmin ediliyor.

Olumsuz hava koşulları salı akşam saatlerine kadar devam edecek.

METOROLOJİ 7 İLİ DAHA UYARDI!

Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Iğdır, Bayburt ve Ağrı'da, gece ve yarın saatteki hızı 100 kilometreyi bulacak kuvvetli fırtına bekleniyor.

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, gece ve yarın bölge genelinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına olacağı belirtildi.

Açıklamada, Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Iğdır, Bayburt ve Ağrı'da rüzgar ve fırtınanın saatteki hızının 60 ila 90 kilometreyi, yüksek kesimlerde ise yer yer 100 kilometreyi bulacağı kaydedildi.

Bölgede kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca kaynaklı gazdan zehirlenmeler ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

Rüzgar hızı sınıflandırmasına göre, rüzgarın saatteki hızı 39 ila 61 kilometreyi buluyorsa kuvvetli rüzgar, 62 ila 74 kilometreye fırtına, 75 ila 88 kilometreye kuvvetli fırtına, 89 ila 102 kilometreye ulaşıyorsa tam fırtına şeklinde tabir edildiği aktarıldı.

Turuncu uyarı yapılan iller:

İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli

Sarı uyarı yapılan iller:

Aydın, Muğla, Antalya, Burdur, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Çankırı, Çorum, Yozgat, Sivas, Tokat, Amasya, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Kocaeli