Öğretmenler bugün mü? Öğretmenler Günü indirimleri ve kampanyaları neler?

Öğretmenler Günü indirimleri ve etkinlikleri gündemde yoğun olarak araştırılmaya başlandı. Bu sene de milyonlarca öğrenci öğretmenine sevgisini ifade etmek için şiirler okuyacak, anlamlı minik hediyeler verecek. Öğretmenleri onore etmek için birçok etkinlik düzenlendiği gibi, bazı indirimler de uygulanıyor. Peki, Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü indirimleri ve etkinlikleri neler?

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği Öğretmenler Günü için geri sayım sona eriyor. Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra eden kimseleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür. Bu özel günde öğretmenler için birçok etkinlik düzenlenirken, bazı firmalar da öğretmenlere özel indirimler uyguluyor. Peki, Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Günü indirimleri ve etkinlikleri neler?

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Öğretmenler Günü her sene 24 Kasım'da kutlanıyor. Bu, Atatürk Yılı ilan edilen 1981 yılında 12 Eylül Askerî İdaresi tarafından başlatılmış bir uygulamadır.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NE ÖZEL İNDİRİMLER

Öğretmenler Günü Kampanyası kapsamında, MEB'e bağlı resmi okullarda, Bakanlıkça onaylanan özel okullarda ve yüksek eğitim kurumlarında görevli öğretmenlere, 24-30 Kasım döneminde YHT ve ana hat tren biletlerinde yüzde 50 indirim uygulanacak.

24 Kasım tatil mi, yarım gün mü? Öğretmenler Günü okul var mı?

PTT AŞ tarafından da Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen kampanya kapsamında, PTT'nin yurt içi varışlı APS kurye ve posta kargosu ücretlerinde 24 Kasım'da yüzde 24 indirim yapılacak.

İndirimden faydalanmak isteyen öğretmenlerin, kargo gönderimi sırasında öğretmen kimlik kartını ibraz etmeleri yeterli olacak.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamaya göre, Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Bakan Yardımcısı Şensoy Ankara Kızılay metro istasyonundaki 24 Kasım Öğretmenler Günü Sergisi'nin açılışını yaptı. Sergi 3 gün boyunca açık kalacak.

Sergide, Mamak Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi, Ulus İlk Mektep Lisesi, Ulus İlk Meclis Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, Çankaya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çankaya Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de ziyaretçilere müzik dinletileri sunacak.

Öğretmenler Günü kutlamalarının ilk günü etkinlikleri, tüm illerden gelen öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı Müzesi, Birinci ve İkinci Meclis, Etnografya Müzesi, Ankara Resim-Heykel Müzesi, Ankara Kalesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Hamamönü gezileriyle devam edecek.

Akşam saatlerinde ise MEB Şura Salonu'nda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünün "Öğretmene Vefa" Konseri izleyicilerle buluşacak.