Öğretmen özür grubu 2022 tayin sonuçları açıklandı! İşte MEB eş durumu atama sonuçları sorgulama ekranı

Öğretmen özür grubu 2022 tayin sonuçları için beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından özür grubu tayinlerini bir gün önce açıkladı. İşte öğretmen eş durumu 2022 tarihli atama sonuçları sorgulama ekranı

Öğretmen özür grubu tayin sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrilmişti. 5 Ağustos 2022 ve 11 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleşen Öğretmen özür grubu tayin başvurularının ardından sonuçlar bugün açıklandı. İşte MEB öğretmen eş durumu atama sonuçları sorgulama ekranı

Mazerete bağlı yer değiştirme tercihleri 15 Ağustos'ta başladı ve 19 Ağustos günü saat 16:00'da sona erdi.

ÖĞRETMEN EŞ DURUMU TAYİN SONUÇLARI AÇIKLANDI

MEB, 2022 yaz tatili öğretmenlerin aile birliği, Sağlık, can güvenliği mazeretleri ve engellilik durumu ile diğer nedenlere bağlı yer Değiştirme sonuçlarını bir gün önce açıkladı.

Mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları açıklanan takvime göre 23 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyordu. Sonuçlar, "personel.meb.gov.tr" adresinde yayımlanacak olup yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri Yer Değiştirme Takviminde belirtilen süreler içinde tamamlanacaktır.

2022 Yaz Tatili Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu İle Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları açıklandı.

MEBBİS Kullanıcı Hesabınız ile Sonucunuzu Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ

e-Devlet Kullanıcı Hesabınız ile Sonucunuzu Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

Açıklamalarda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınacaktır.

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, 'Eş durumu ve benzeri taleplerle özür tayinine müracaat eden öğretmenlerimize, başvuruların istisnasız tamamının karşılandığı müjdesini vermek istiyorum' demişti.