Yeni öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen atama başvuru takvimi 2024 açıklandı mı?

Öğretmen atamaları gündemde merakla beklenen konular arasında yer alıyor. Geçen sene yapılan 45 bin öğretmen alımında sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliği 3 bin 269, ilköğretim matematik 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanı için 2 bin 604 kontenjan ayrılmıştı. 2024 MEB öğretmen atama takviminin belli olmasıyla kontenjanlar ve branş dağılımları açıklanacak. Peki, yeni öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Öğretmen atama takvimi açıklandı mı?

Öğretmen atamalarının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Atama duyurusunu bekleyen öğretmen adayları da başvuru takvimi 2024 ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Peki, Öğretmen atama başvuru takvimi 2024 açıklandı mı? Yeni öğretmen ataması ne zaman yapılacak?

2024 ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğretmen atama başvuru takvimine ilişkin yeni bir açıklama henüz gelmedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz günlerde öğretmen atamaların ilişkin "Bütçenin Genel Kuruldan geçmesini bekliyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin Meclis Genel Kurulundan geçmesiyle birlikte kendilerine düşen kontenjanları belirleyeceklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Meclis Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Okullarda bir öğün yemek verilmesine ilişkin soru üzerine Bakan Tekin, "Hiç olmadı diye bir şey yok. Şu anda yaklaşık 2 buçuk milyon öğrenciye ücretsiz yemek veriyoruz. Deprem sebebiyle bütçedeki kısıt bizi sınırlandırdı. İl müdürlükleri organize ediyor" dedi.

"AKADEMİ YAPILANMASI HAZIRLIĞI İÇERİSİNDEYİZ"

Öğretmen akademileri kurulmasına ilişkin soruyu cevaplayan Bakan Tekin, "Öğretmen arkadaşlarımızın üniversiteyle iş birliği halinde hem adaylık sürecinde hem de öğretmenlik sürecinde alacağı eğitimlerle kendilerini geliştirmelerini, gündeme adapte olmalarını, yeni gelişmeleri takip etmelerini arzu ediyoruz. Akademi yapılanması hazırlığı içerisindeyiz" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

"100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Burada 24 Kasım öğretmenler gününde muhalefet tarafından sürekli istismar edilen bir hususu açıklığa kavuşturmak istiyorum. Bakınız biz hükümet olarak sadece bütçede değil, atamalarda da önceliği hep eğitim öğretime verdik. Şu an kamuda görev yapan öğretmenlerin yüzde 80'i bizim iktidarlarımız döneminde atanmıştır. Her yıl ortalama 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Mayıs ayında 45 bin öğretmenimizi daha öğrencileriyle buluşturduk. Bundan sonra da ihtiyaçlar ve imkanlar dahilinde gerekeni yapacağız." ifadelerini kullandı.