Öğrencilere 5500 TL başarı yardımı müjdesi! 1,5 milyar lira bütçe ayrıldı

Milyonlarca öğrenci Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan Başarı Teşvik Programı sonrasında harekete geçti. Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamada verilecek sosyal yardımdan bahseden Erdoğan'dan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık detayları paylaştı. Yanık, yıllık 1,5 milyar lira bütçe ayrıldığını ifade etti.

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren sosyal yardım projesi duyuruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan öğrencilere aylık 5500 TL'ye kadar varan Başarı Teşvik Programı ile ilgili müjdeyi verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, öğrencilere yapılacak sosyal yardıma yıllık 1,5 milyar lira bütçe ayrıldığını ifade etti. İşte Başarı Teşvik Programı ile ilgili tüm detaylar...

ÖĞRENCİLERE 5500 TL YARDIM MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjde 12 Aralık Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından duyuruldu. Erdoğan, başarılı öğrencilere "Başarı Teşvik Programı" kapsamında asgari ücret seviyesinde yardım yapılacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, kanunlarla belirlenmiş şartları sağlayan ihtiyaç sahibi ve korunma altındaki öğrencilere yönelik "Başarı Teşvik Programı" ile en az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarında örgün eğitim gören öğrencisi bulunan ihtiyaç sahibi hanelere, her yıl eğitim süresi boyunca aylık 300 lira destek sağlayacaklarını bildirdi.

İlk ve ortaöğretim öğrencilerine asgari ücretin yüzde 60'ı kadar, üniversite öğrencilerine ise tam asgari ücret düzeyinde yardım yapılacak.

BAŞARI TEŞVİK DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız. Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencilerimiz ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlerimize de net asgari ücrete orantılı desteğimiz olacak. Yine aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız."

Erdoğan, detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanacak bu program için 1,5 milyar liralık bütçe ayırdıklarını bildirdi.