95. ÖGG sınav sonuçları sorgulama ekranı açıldı mı? ÖGG sonuçları açıklandı mı?

95. ÖGG sınav sonuçları için geri sayım sona eriyor. Özel Güvenlik 95. Temel Eğitim Ve 71. Yenileme Eğitimi Sınavı 19 Aralık tarihinde düzenlendi. Peki, ÖGG sonuçları açıklandı mı? 95. ÖGG sınav sonuçları sorgulama ekranı açıldı mı?

Özel Güvenlik 95. Temel Eğitim Ve 71. Yenileme Eğitimi Sınavı 19 Aralık tarihinde gerçekleşti. Sınava katılan adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını sorguluyor. Sonuçlar https://onlineislemler.egm.gov.tr/ ekranından açıklanacak. Peki, ÖGG sonuçları açıklandı mı? 95. ÖGG sınav sonuçları sorgulama ekranı açıldı mı?

ÖGG SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

ÖGG SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Takvime göre ÖGG sınav sonuçlarının 7 Ocak tarihinde erişime açılması bekleniyor.

Sınav sonuçları ve yazılı sınav itiraz Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının "www.egm.gov.tr/ozelguvenlik" web sitesinden de ilan edilecektir.

Yapılan sınavla ilgili sınav soruları, cevap anahtarları, sınav sonucu, itiraz sonuçları ve sınavla ilgili talimatlar Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığının "www.egm.gov.tr/ozelguvenlik" web sitesinde ilan edilecektir.

Adayların, sınav sonuçlarını sorgulamak için T.C. kimlik numaralarını ve güvenlik kodunu sonuç sorgulama sistemine girmeleri gerekiyor.

ÖGG'DEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Özel Güvenlik sınavından geçer not alabilmek için sınavın ve uygulama sınavının puanlarının aritmetik ortalamasının 60 olması gerekmektedir. Örneğin:

Temel eğitim sorularından 60 soruyu doğru cevaplayan,

Silah bilgisi sorularından 15 soruyu doğru cevaplayan ve Atıştanda 3 isabet yapsan

60 soru 1 puan =60 puan

15 soru 2 puan =30 puan 3 isabet 10 puan = 30 puan

Toplam = 120 puan /2 = 60 puan alır ve sınavı geçer.

SINAV DEĞERLENDİRME, YAZILI SINAV SORULARINA VE YAZILI SINAV SONUCUNA İTİRAZ

Yazılı sınav sorularına veya yazılı sınav sonucuna itiraz eden adaylar Halk Bankası Şubelerine sınav adı ve kimlik bilgilerini bildirerek 15 TL ücret yatıracaklardır.

Adaylar, ilgili banka hesabına yazılı sınav sorularına ve/veya yazılı sınav sonucuna itiraz ücretini yatırdıktan sonra sınav itiraz ücreti dekontlarını İl Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürlüklerine teslim edecek ve ilgili personel adayların veri girişlerini ÖGNET'e yapacaktır.

Ücretini yatırmayan adayların itiraz dilekçeleri işleme alınmayacaktır.