ODTÜ'lü kardeşlerin ‘11 diploma gururu'

Öğrenme aşkıyla kimyadan çalışma ekonomisine, bilgisayar mühendisliğinden fotoğrafçılığa kadar 11 ayrı yüksek lisans diploması olan Melike ve Ece Çağlayan kardeşler, şimdi de ODTÜ'de birlikte doktora yapıyor.

AA

ODTÜ Enformatik Enstitüsü Tıp Bilişimi Bölümünde doktora yapan Melike (33) ve Ece Çağlayan (32) kardeşler, çeşitli üniversitelerin farklı bölümlerinden 11 lisans ve yüksek lisans diploması aldı. Kimyadan çalışma ekonomisine, bilgisayar mühendisliğinden fotoğrafçılığa kadar pek çok bölümde yüksek lisan yapan kardeşler, okul eğitiminin yanında dövüş sanatları, müzik, yüzme, dans, heykel, resim ve yoga alanlarında da dersler aldı. Öyle ki kız kardeşlerin karatede siyah kuşağı bile bulunuyor.

BİTMEYEN OKUL AŞKI

Tüm eğitim hayatını Ankara'da geçtiğini belirten Melike Çağlayan, öğrenme tutkusunu babasından aldığını belirterek, "Biz 7 yaşındayken babam açık öğretimde ikinci okulunu okuyordu. Bu bize örnek oldu. Hiç durmadan okuduk. Felsefe, sosyoloji, hukuk ve eczacılık da okumak istiyorum" dedi. Genç kadın, ODTÜ Tıp Bilişimi Bölümünde doktora yaparken kodlama bilgisine ihtiyaç duyması üzerine aynı üniversitede Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümünü de tamamladığını söyledi.

ÇOCUKLUK HAYALİMDİ

Melike Çağlayan da küçük yaşta duyduğu 'ordinaryüs profesör' ifadesinden çok etkilendiğini ve bunu hedeflediğini belirterek, "Bunun ne olduğunu da tam bilmiyordum. 7 üniversite bitirince ulaşılacak bir düzey diye duymuştum. Aslında farkına varmadan o noktaya kadar gelmişim" diye konuştu.

'BİRİ BİZİ DURDURSUN!'

Melike Çağlayan, öğrenme konusunda kız kardeşiyle birbirlerini teşvik ettiklerini belirterek, "Okulun yanı sıra karateye, yüzmeye, gitar kurslarına gidip heykele ve seramiğe başladık. Bazen Ece 'Abla ne olursun dur' diyor" diye konuştu. Ece Çağlayan da kendi yaptıkları robotlarla yarışmalara katıldıklarını da söyledi.