Noktası virgülüne hesaplandı! Maaşlara zam geliyor!

Haziran ayının gelmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zam tutarına odaklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz haftalarda maaş zamlarıyla ilgili önemli bir açıklama yapmış ve hükümetin, çalışanları ve emeklileri enflasyondan koruyacak çalışmalarının olduğunu net bir şekilde ifade etmişti. Bilindiği üzere emekli, memur, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı 6 aylık enflasyona göre zamlanıyor.

aksam.com.tr

Haziran ayıyla birlikte Temmuz ayı için heyecanlı bekleyiş başladı. Milyonlar maaş zamları konusunda yapılacak açıklamaya kilitlendi. 84 milyon için yeni maaş hesaplamaları yapılıyor. Emekli, memur, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı baştan aşağı zamlanacak. Ülkemizde 13 milyon 650 bin emekli, 4 milyon 877 bin memur ve asgari ücretli 7 milyon kişi bulunuyor. Öte yandan yüz binlerce kişi engelli, 65 yaş ve evde bakım maaşı alıyor.

EMEKLİ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

SSK ve Bağ-Kur emekli zammı için enflasyon oranının direkt belirleyici olması sebebiyle, 4 aylık enflasyon oranı ile şimdiden 31,71 zam oranı kesinleşti. Bundan sonraki aylarda enflasyon sıfır çıksa bile bu zam oranı SSK ve Bağ-Kur emekli maaşları için belirleyici olacak.

Memur ve memur emeklisi için Temmuz döneminde yüzde 7 toplu sözleşme zammı belirlendi.

Kesin oran 4 Temmuz'da belli olacak.

4 AYLIK ENFLASYON ORANI BELLİ OLDU

Merkez Bankası'nın yaptığı ankete göre 6 aylık enflasyonun yüzde 34'ü geçeceği hesaplanmıştı.

TÜİK, Aralık ayında 686,95 olan TÜFE endeksinin Nisan ayı ile birlikte 904,79'a çıktığını açıkladı. Bu durumda 4 aylık enflasyon oranını yüzde 31,71 olarak kayıtlara geçti.

YILDA 2 KEZ BELİRLENİYOR

Türkiye milyonlar SSK, Bağ-Kur, memur emeklisi ve memur maaşları 6 aylık dilimler halinde yılda 2 kez zam alıyor. Enflasyon endeksli yapılan emekli ve memur zammı sayesinde, hiç kimseye enflasyonun altında maaş zammı verilmiyor.

SSK Bağ-Kur emekli, dul, yetim herkese ödenecek! Üç ayrı ek gelir kapısı açıldı! Maaşla aynı anda yatırılıyor

3 koşula uyana müjde geldi! Emeklilik yaşı 2 ila 6 yıl geriye çekiliyor! 48, 49, 50 yaşınız geldiği an...