Nisa bebeğin sağlık durumu nasıl, son dakika yeni açıklama: Bakan Koca, Nisa bebek ile ilgili paylaşımda bulundu

Nisan bebek, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Sokağa terkedilen Nisan bebek ile ilgili yeni gelişmeler milyonlarca insanın yakından takip ettiği konular arasında. Söz konusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile tekrar gündeme gelen Nisan bebek, kimdir, öldü mü, sağlık durumu nasıl, ne olmuştu, annesi Ebru S ifadesinde ne dedi?


Pendik'te annesi tarafından sokağa terk edilen Nisa bebeğin sağlık durumu ile ilgili açıklamalar sosyal medyada çok konuşuldu. Geçtiğimiz günlerde öldüğü iddia edilen Nisa bebek ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan yeni bir açıklama geldi. Peki Nisa bebek kimdir, sağlık durumu nasıl? Nisa bebeğe ne olmuştu, annesi Ebru S ifadesinde ne dedi?

NİSA BEBEK SAĞLIK DURUMU NASIL?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Nisa bebeğin sağlık durumuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Nisa bebeğin son durumu hakkında bilgiler verdi.

Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Nisa bebeğin son durumu hakkında bilgiler verdi.

Koca, "Nisa bebekten sevindirici haber var. Hastaneye kaldırıldıktan sonra ilk kez, ağrılı uyaranlara bilinçli olmasa da tepki veriyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca'nın paylaşımının tamamı şu şekilde:

"NİSA BEBEĞİN DURUMUNDA GELİŞME: Durumu beyin ölümü açısından takip edilen Nisa bebekten sevindirici haber var. Hastaneye kaldırıldıktan sonra ilk kez, ağrılı uyaranlara bilinçli olmasa da tepki veriyor. Hekimlerimiz ellerinden geleni yapıyor. Siz de dualarınızı eksik etmeyin."

Pendik'te boş arazide bulunan ve acil tıp teknikeri Büşra Durmaz'ın sütannelik yaparak "Nisa Mihriban" ismini verdiği bebeğin sağlık durumunun ciddi olduğu, beyin ölümü açısından kesin sonucun ise daha belirlenmediği söylenmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Nisa bebeğin beyin ölümünün gerçekleşmediğini söyledi. Bakan Koca, paylaşımında şu bilgilere yer verdi:

"Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde takip edilen Nisa bebeğin beyin fonksiyonları, beyin ölümü açısından araştırıldığında beyin ölümü tespit edilmemiştir. Genel durumu ciddi olup, yakın takip ve tedavisi devam etmektedir. Nisa Bebeğimize Allah'tan şifa diliyoruz"

NİSA BEBEĞİN TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDEN AÇIKLAMA

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden yapılan açıklamada, Nisa Mihriban bebeğin hastanenin çocuk yoğun bakım kliniğinde mekanik ventilatöre bağlı olarak takip edildiği ifade edildi.

Açıklamada, "Nisa bebeğin beyin fonksiyonları beyin ölümü açısından araştırıldığında apne testi ve BT anjiyo yapılmış olup, beyin ölümü tespit edilmemiştir. Genel durumu ciddi olup, yakın takip ve tedavisi devam etmektedir" denildi.

NE OLMUŞTU?

Pendik 11 No'lu Acil Yardım İstasyonu'nda Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan 29 yaşındaki Büşra Durmaz, 29 Mart salı günü Pendik'te boş araziye bırakılmış bir bebek ihbarına gitmişti.

Durmaz, bulduklarında aç olan bebeği emzirmiş ve 3 aylık bebeğe kendi kızının ikinci adını vermişti.

GÖZALTINA ALINAN ANNE TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

60 ayrı kamera görüntüsünü inceleyen polis ekipleri, anne Ebru S.'yi evinin önünde yakalamıştı.

Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan Ebru S., 'İyileşme olanağı bulunmayan bir hastalığa veya bitkisel hayata girmesine neden olarak yaralama' suçlamasıyla mahkemeye sevk edilmişti.

Ebru S. "iyileşmesi olanağı bulunmayan bir hastalığa veya bitkisel hayata girmesine neden olarak yaralama" ve "terk" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Nisa Mihriban bebek kimdir, neden öldü? Nisa bebeğin annesi Ebru S. kim, bebeği neden bıraktı?