Nefes ormanı

Parkinson hastaları hem rahatsızlığın etkisini azaltmak, hem de aynı hastalığı yaşayanlara nefes olmak için 'yaşam ormanı' oluşturuyor. Egzersiz ve yürüyüşlerini fidan dikerek oluşturdukları ormanda yapmak isteyen hastalar bu sayede terapi de görüyor.

FİDAN DİKMEYE DAVET ETTİLER 

İzmir'de Parkinson Hastaları Derneği tarafından "parkinson yaşam ormanı" projesi başlatıldı. Parkinsona bağlı hareket yavaşlığı, güçsüzlük, denge bozuklukları, el ve kollarda titreme sorunları yaşayan hastalar projeye katılarak hem doğaya hem hastalığın etkilerinin azalmasına destek oluyor. Hastalıklarıyla mücadelede önem taşıyan egzersiz ve yürüyüşlerini fidan dikerek oluşturdukları ormanda yapmak isteyen hastalar, bu rahatsızlığı taşıyan taşımayan herkesi fidan dikmeye çağırıyor.

HERKES AĞAÇ EVLAT EDİNSİN

Her bir parkinson hastasının bir ağaç evlat edinmesini istediklerini ifade eden Parkinson Hastaları Derneği Başkanı Gülnur Kelçe, "Hayata bağlı kalındığı sürece hastalığın ilerleme hızı daha yavaşlıyor. Bunu yapmaktaki amacımız onlara bir hareket kazandırmak, diktikleri fidanların büyüdüğünü görerek umutlarını yeşertmek, onların dünyalarına bir nefes olabilmek" dedi. Eskişehir, Van, İstanbul, Avusturya ve Avustralya'dan fidan dikme görüntüleri hastaları umutlandırdı.