Nazi'leri hortlattı... ABD'de öğretmenden çocuklara insanlık dışı hareket

ABD'de bir ilköğretim okulu öğretmeni, 8 ve 9 yaşındaki çocuklara Holokost'u yeniden canlandırttı. Yahudi bir çocuk Hitler'i oynadı, Nazi liderinin intiharını canlandırdı. Çocuklara toplu mezar kazma veya gaz odasında ölme rolünü oynamaları gibi roller veren öğretmen açığa alındı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

ABD'nin Washington eyaletinde ilköğretim düzeyindeki bir okulda bir öğretmen üçüncü sınıf öğrencilerinden Holokost sahnelerini yeniden canlandırmalarını isteyince açığa alındı.

Aksam.com.tr'nin Washington Post'tan aktardığı habere göre, öğrencileri sınıf arkadaşlarının toplu mezarlarını kazmaya ve kurbanları vurmayı simüle etmeye yönlendiren bir öğretmen ABD'de gündem oldu.

Başkent Washington'daki Watkins İlköğretim Okulu'nda, eğitmenin derste öğrencilere belirli roller atayıp bir öğrenciyi Adolf Hitler olarak belirlediği ve öğrencileri toplu mezarları kazmaya ve vurulan kurbanları simüle etmeye yönlendirdiği iddia edildi.

Öğretmen canlandırmadan sonra öğrencilerden bunu kimseye söylememelerini istedi.

Öğrencilerden birinin velisi, gazeteye çocuklarının, personelin Yahudi karşıtı bir açıklama yaptığını söylediğini söyledi.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken eyaletin idari eğitim merkezi özür diledi.