NATO: Türkiye'nin endişelerini gidermeliyiz

İsveç ve Finlandiya'ya net mesajlar veren NATO Genel Sekreter Stoltenberg, “Türkiye ile masaya oturmamız ve endişelerini gidermemiz gerekli, bunu başaracağımıza güveniyorum” dedi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle alt üst olan küresel dengeler, on yıllardır tarafsızlığını koruyan İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu yapmasıyla yeni bir testten geçiyor. NATO Genel Sekreter Jens Stoltenberg, "Türkiye ile masaya oturmamız ve endişelerini gidermemiz gerekli, bunu başaracağımıza güveniyorum" dedi. Ankara'nın tavrını daha önce birçok kez dile getiren Başkan Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'ya somut adım çağrısı yapmıştı.

Davos'ta düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda kürsüye çıkan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Ukrayna'daki işgal girişimine de değindi. Stoltenberg, "Rusya Ukrayna'yı işgal ettiğinde NATO hazırdı. Putin, Ukrayna'da stratejik hedeflerine ulaşamadı. NATO'nun sınırlarına doğru genişlemesine neden oldu" ifadesini kullandı.

İKİ ÜLKE ZİRVEYE KATILACAK

Gelecek ay NATO zirvesine ev sahipliği yapacak İspanya ise, üyelik başvurusu yapan İsveç ve Finlandiya'nın zirveye katılacağını duyurdu.