NATO genel sekreterinden haki renkli kıyafet! Polonya'da tanklar önünde basın toplantısı

İngiltere Başbakanı Johnson, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve Estonya Başbakanı Kallas, Polonya'daki NATO Üssü'nde tanklar önünde basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Boris Johnson "Ukrayna'da Rus güçleriyle savaşmayacağız. Putin, iki şeyi yanlış hesapladı. Bir, Ukrayna'nın direnç gücünü yanlış hesapları. İkinci olarak da Batı birliğini gücünü yanlış hesapladı" ifadelerini kullandı. Johnson ayrıca İngiltere'nin 200 bin Ukraynalıyı kabul edebileceğini söyledi.

JOHNSON'A TEPKİ

Basın toplantısı sırasında bir muhabir, mikrofonu eline alarak İngiliz Başbakan'a sert eleştiriler yöneltti. Muhabir, "Polonya'ya geliyorsunuz ama Kiev'e gitmiyorsunuz, korkuyorsunuz" dedi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de "Bizim için 5. madde son derece önemlidir. Savunma mevcudiyetimiz havada, karada, denizde arttırdık. 100 farklı jetimiz alarma, 30 farklı lokasyonda görevlerini yapıyorlar. 130 gemi Baltık Denizi'nden Akdeniz'de doğru geçti. Biz Rusya ile çatışma içinde olmak istemiyoruz. Putin'e savaşı bitir ve askerlerini Ukrayna'dan çek diyoruz" ifadelerini kullandı.