Nasırdan kurtaran formüller

Nasır, derinin sertleşerek rahatsız edici bir tabaka oluşturmasıdır.

Cildin her yerinde oluşabileceği gibi genellikle ayakta da meydana gelir. Üzerine basıldıkça tahammülü zor bir acıya sebep olabilir. Nasıra sebep olan asıl etkenler sürtünme ve cildin havasız kalmasıdır. Topuklu ve rahatsız edici bir ayakkabı ya da dar bir kıyafet nasır oluşumuna sebep olabilir. Nasırı tetikleyen etkenlerini dikkate almanın yanı sıra evde uygulayabileceğiniz tariflerle nasır probleminizi ortadan kaldırabilirsiniz.

SARIMSAK VE ZEYTİNYAĞI YÖNTEMİ

Bir diş sarımsak ve bir yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Bu tarifi nasırlı bölgeye bir pamuk yardımıyla uygulayın. 20 dakika sonra ılık su ile yıkayın. Karışımı tekrar hazırlayarak ya da ölçüleri aynı şekilde arttırarak fazla hazırlayıp uygulamaya her gün düzenli olarak devam edin.

BEYAZ SİRKE VE SOĞAN

Bir orta boy soğanı kabuklarını soyup dilimleyin. Bir cam kaba soğan dilimlerini ve üzerini geçecek şekilde sirkeyi ekleyin. Cam kabın ağzını kapatıp karanlık bir yerde yaklaşık yarım gün bekletin. Sonrasında nasırlı bölgeye bu karışımdan sürün.

DOMATES KABUĞU TEKNİĞİ

Büyük boy bir domatesin kabuğunu soyun ve bu kabukları nasırlı bölgeye yerleştirin. Kabukların sabit durması için bu bölgeyi, streç film ya da sargı bezi ile sarabilirsiniz. Bu tarifi her gün uygulayın.