'Müzik direktörü' tartışması alevleniyor… Bülent Ersoy'a sitem eden Coşkun Sabah yaşananların perde arkasını anlattı

''Anılar'' adında çıkardığı kitapla gündeme gelen Coşkun Sabah, Bülent Ersoy'un ''Beddua '' filminin afişine müzik direktörü olarak adını yazdırmasını yıllar sonra açıkladı. 2. Sayfa programına konuk olan Coşkun Sabah, o yıllar neler yaşadığını anlattı. Sabah, Bu benim hakkımdı tabi ki. Şok oldum, o zaman pısırık zamanlarım. Daha doğrusu pısırık demeyelim de çekingen zamanlarım. Ama çok üzülmüştüm onu hatırlıyorum. Gittim baktım müzik direktörü o. 'Ya ben yaptım müzikleri Melih Bey, ne oldu bu iş?' dedim. 'Bülent Hanım öyle istedi' dedi.

Coşkun Sabah'ın hayatı "Anılar-Şimdi Gözümde Canlandılar" adlı eser ile kitap oldu. Kitapta Bülent Ersoy'la ilgili iddialar ortaya atıldı. İddialara göre Bülent Ersoy, 1980 yılında çekilen "Beddua" filminin müzik direktörü olarak Coşkun Sabah'ın değil kendi adını yazdı.

Coşkun Sabah, TV8'de ekrana getirilen Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa programının konuğu oldu. Gündem olan müzik direktörü konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sabah, şunları söyledi:

"ŞİMDİKİ ŞARTLAR OLSAYDI ÇOK İYİ TELİF ALACAKTIM"

"Bu serüven 'Toprak Alsın Muradımı' ile başladı. Bülent Ersoy'un ilk 45'liğidir. Daha sonra 'Baharı Bekleyen Kumrularla' tavan yaptı. Sonrasında 'İşte Bizim Hikayemiz' oldu. Daha sonra 'Beddua' çok iyi yere gelince şimdiki şartlar olsaydı çok iyi telif alacaktım.

"FİLMİN MÜZİK DİREKTÖRÜYÜM"

Çünkü şarkının ismine bir film yapıldı. Bir de isim telifi var o zaman üç kuruşa, beş kuruşa... Telifsiz verdik öyle bir şey yoktu. Ve filmin müzik direktörüyüm. Ben gerekeni yaptım. O yıllarda bir kaç filmde bulundum hepsinde babalar gibi "Coşkun Sabah" yazıldı.

"O ZAMAN PISIRIK ZAMANLARIM"

Emel Sayın 'Acı Hatıralar' filminde müzik direktörü 'Coşkun Sabah'... Bu benim hakkımda tabi ki. Şok oldum, o zaman pısırık zamanlarım. Daha doğrusu pısırık demeyelim de çekingen zamanlarım. Ama çok üzülmüştüm onu hatırlıyorum. Gittim baktım müzik direktörü o. 'Ya ben yaptım müzikleri Melih Bey, ne oldu bu iş?' dedim. 'Bülent Hanım öyle istedi' dedi."