Mutluluğa engeli kaldırdılar

Rehabilitasyon merkezinde çalışan Münevver Sever, orada gördüğü engelli çocukların da sıcak birer yuvaya ihtiyacı olduğunu düşündü. Eşiyle birlikte, zihinsel engelli iki çocuğa evinin ve kalbinin kapısını açtı. Sever, 'İmkanı olan herkes koruyucu aile olmalı' dedi.

SEVGİ DOLU BİR AİLE ORTAMI

Adıyaman’da, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı bir rehabilitasyon merkezinde çalışan Münevver Sever, engelli çocukların durumundan etkilenerek koruyucu aile olmak istedi. İki çocuk sahibi Münevver Sever, eşi Sadık Sever’le birlikte 2 yıl önce, engelli bir çocuğun koruyucu ailesi olabilmek için başvuruda bulundu. Kısa süre sonra A.S.K. (14) ve M.A. (15) adlı iki zihinsel engelli çocuğun koruyucu ailesi olmayı başaran Sever çifti, 6 kişilik sevgi dolu bir aileye kavuştu.

EVLATLARINDAN AYIRMIYORLAR

Çocuklara bakmak için çalışmayı bırakan anne Münevver Sever, "Kendi çocuklarım sıcak bir yuvada mutlu olurken rehabilitasyon merkezindeki çocukların da mutlu olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü engelli çocukların da mutlu olma hakları var. Onların da sıcak bir yuvada hayatlarını sürdürmesi gerekiyor" dedi. Koruyucu ailesi olduğu çocukları, öz evlatlarından ayırt etmediğini ifade eden Sever, "Öz evlatlarım da kardeşlerini çok seviyor” dedi.

BAKAMAZSIN DİYENLER OLMUŞ

Münevver Sever "Komşularım, 'bakamazsın' dediler. Ben de 'azimliyim, gayret edip bakarım' dedim. 9 yıl boyunca engelli çocukların içerisinde çalıştım. Durumu iyi olan her aileye koruyucu aile olmasını tavsiye ediyorum. Her çocuğun mutlu olma hakkı var. Engelli çocukların daha çok sıcak yuvada olması gerekiyor” dedi.