Mukabeleler başladı mı? Dost TV, Diyanet TV mukabele saatleri 2022! Ramazanda hangi kanalda mukabele var, saat kaçta?

Hangi kanalda ve saat kaçta mukabele okunacağı yoğun olarak araştırılıyor. Bu akşam ilk oruç için sahura kalkılacak. Oruç tutmanın yanından vatandaşlar bol bol ibadet edecek ve her gün Kuran-ı Kerim okunacak. Peki, Mukabeleler başladı mı? Ramazanda hangi kanalda mukabele var, saat kaçta? Dost TV, Diyanet TV mukabele saatleri sizlerle...

Mukabele saatleri merak ediliyor. Mübarek Ramazan ayına giriş yapmamızla beraber her gün Kuran-ı Kerim okunacak. Mübarek bu ayda bol bol ibadetler yapılacak. Mukabeleler başladı mı? Ramazanda hangi kanalda mukabele var, saat kaçta? İşte Dost TV, Diyanet TV mukabele saatleri 2022!

MUKABELELER BAŞLADI MI?

Mukabeleler Ramazan ayı boyunca okunacak.

RAMAZANDA HANGİ KANALDA MUKABELE VAR, SAAT KAÇTA?

Diyanet TV'de mukabele her gün saat 06:00'da yayınlanıyor.

Kanal 7'de ise ramazan ayı boyunca saat 05:15'te yayınlanacak.

TRT 1'de her gün saat 05:20'de Kuran-ı Kerim Hatm-i Şerif programı ekrana gelecek.

Dost TV'de her gün saat 00:00, 06:00, 10:00, 13:00'de Kuran- Kerim okunacak.

MUKABELE NEDİR?

Mukâbele: Karşılık, cevap anlamlarına gelmektedir. Kur'an literatüründe mukabele: Cebrâil aleyhisselâm-ın her sene Ramazan ayında Peygamber Efendimize sallâllâhu aleyhi ve selleme gelerek Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı müzakere etmelerini, birbirlerine okumalarını ifade eder. Ramazân-ı Şerîf'in en mühim vasfı, bir Kur'ân-ı Kerîm mevsimi olmasıdır. Rasûlullah sallâllâhu aleyhi ve sellem her Ramazan Cebrâil'le birlikte o zamana kadar nâzil olan Kur'ân'ı mukâbele usûlüyle karşılıklı okurlardı. Ömrünün son ayında ise iki kere tekrarladılar.

İbni Mes'ûd radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

"Kim Kur'ân-ı Kerîm'den bir harf okursa, onun için bir iyilik sevabı vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır. Ben, elif lâm mîm bir harftir demiyorum; bilâkis elif bir harftir, lâm bir harftir, mîm de bir harftir." (Tirmizî, Fezâilü'l-Kur'ân 16)