MSÜ sınav sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? MSÜ sonuçları ne zaman nasıl öğrenilecek?

Milli Savunma Üniversitesi (2022-MSÜ) sınav sonuçları için gözler ÖSYM'den gelecek duyuruya çevrildi. 81 ilde sınav merkezlerinde geçtiğimiz gün düzenlen MSÜ sınav sonuçları merak konusu oldu. Peki MSÜ sonuçları 2022 ne zaman açıklanacak? Sınav sonuçları ne zaman nasıl öğrenilecek?


Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınav sonuçları heyecanla bekleniyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) internet sitesinde sonuçların açıklanacağı tarih açıklandı. Peki MSÜ sonuçları ne zaman nasıl öğrenilecek? İşte ÖSYM 2022 sınav takvimi...

2022 MSÜ oturumu geride kaldı. Sınav, 81 ilde ve 98 sınav merkezinde uygulandı. Saat 10.15'te başlayan sınavda, adaylara 120 soru için 165 dakika süre verildi. Kovid-19 salgını önlemlerinin uygulandığı sınavda, pozitif veya temaslı adaylar yedek salonlarda sınava alındı.

MSÜ sınavı 27 Mart 2022 Pazar günü yurt genelindeki merkezlerde düzenlendi. 165 dakika süren sınav ardından ÖSYM, MSÜ soruları ve cevap anahtarını resmi internet adresi üzerinden paylaştı.

MSÜ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin 2022 sınav takvimine göre, MSÜ sınav sonuçları 14.04.2022 tarihine erişime açılacak.

MSÜ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere "Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir "Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.