MSÜ başvuruları nasıl yapılacak, sınav tarihi ne zaman? 2022 MSÜ başvuru ücreti ne kadar, ödeme nereden yapılacak?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na başvuramayanlar için bir hak daha tanındı. Bilindiği üzere MSÜ 13 Ocak -9 Şubat tarihleri arasında gerçekleşmişti. 22 Şubat Salı günü ise geç başvuruları gerçekleşecek. Söz konusu internet aramalarında ''MSÜ sınavı başvuruları nasıl yapılır, başvuru ücreti ne kadar, sınav tarihleri ne zaman?'' sorularına yanıt arayanlar için ayrıntılar haberimizde.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2022 sınavı için geç başvuru süreci 22 Şubat itibariyle başlıyor. MSÜ Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları elektronik ortamda yada ÖSYM Başvuru Merkezleri'nde gerçekleştirilebilecek. Peki MSÜ başvuruları nasıl yapılacak, sınav tarihi ne zaman, başvuru ücreti ne kadar, ödeme nereden yapılacak?

2022 MSÜ GEÇ BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

ÖSYM'den yapılan açıklamada yer alan bilgilere göre geç başvurular 22 Şubat 2022 tarihinde yapılacak. Aynı gün saat 10:00'da başlayacak başvurular saat 23:59'da sona erecek. Adaylar başvurularını ÖSYM'nin AİS sayfası üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2022-MSÜ Kılavuzunda yer almaktadır.

MSÜ GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

ÖSYM'nin yaptığı bilgilendireme göre MSÜ sınavı için geç başvuru ücreti olarak adaylar 195 TL ödeyecekler. Ödemeler kurumun kartlı ödeme sistemi olan "odeme.osym.gov.tr" adresinden yapılabilecek.

MSÜ SINAV BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sınava girecek adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapacaklardır. Başvuru ardından kılavuzda yer alan bankaya sınav ücreti yatırılacak.

MSÜ SINAV SÜRESİ UZATILDI MI?

ÖSYM'nin yayımladığı duyuruda, ''Başkanlığımızca 27 Mart 2022 tarihinde yapılacak olan 2022-Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavının (2022-MSÜ) sınav süresi 165 dakika olarak uygulanacaktır.'' denildi.

2022 MSÜ SINAVI NE ZAMAN?

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı başvuruları 13 Ocak-9 Şubat tarihleri arasında alındı. Sınava geç başvurular ise 22 Şubat 2022 tarihinde yapılacak. MSÜ sınavı da 27 Mart tarihinde uygulanacak. Sınav 10:15'de başlayacak ve toplam 165 dakika sürecek.