2022 MSB personel alımı kura çekilişi ne zaman? MSB personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kura çekiliş tarihi yaklaşıyor. Geçtiğimiz ay gerçekleşen MSB personel alımı başvuruların ardından gözler kura çekilişleri ve sonuçlarına çevrilmişti. 1115 işçi alımı gerçekleşecek olan ''MSB personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? 2022 MSB personel alımı kura çekilişi ne zaman?'' soruların yanıtları haberimizde.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) personel alımı başvuruları 21-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleşti. Başvuru yapan adayların yakından takip ettiği MSB personel alımı başvuru sonuçları ve kura çekiliş tarihi belli oldu. Peki MSB personel alımı sonuçları açıklandı mı, kura çekilişi ne zaman yapılacak?

MSB PERSONEL ALIMI SONUÇLARI 2022 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı kura çekimleri 8 Aralık Perşembe günü saat 10:30'da noter huzurunda yapılacak. Kura sonucunda belirlenen sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylara ait liste Milli Savunma Bakanlığı'nın resmi internet sayfasında açıklanacak.Personel alımıyla ilgili liste kura çekiminden önce açıklanacak. Henüz MSB sonuçların açıklanma tarihine ilişkin bir bilgilendirme yapmadı.

HATALI BELGESİ OLANLARIN BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYECEK!

Kura sonucuna göre sınava girmeye hak kazanan adayların ilanda belirtilen koşulları taşıyıp taşımadıklarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge vb. belgeleri kontrol edilecektir.

Bu maksatla sınava girmeye hak kazanan adaylara belge kontrolü yapılacaktır. Belge kontrolü tarihleri ve yerleri Millî Savunma Bakanlığı resmi internet sayfasından ilan edilecektir. Belge kontrolüne asil ve yedek adayların tamamı katılacaktır. Adaylar belge kontrolüne gelirken, belgelerin asılları ile birlikte fotokopilerini de getirecektir.

Belge kontrolü sonucunda, hatalı belge veya eksik belge nedeniyle başvurusu kabul edilmeyen kurada asil olarak seçilen adayın yerine, kurada yedek olarak seçilen ilk sıradaki belgesi tam olan yedek adaydan başlayarak sözlü/uygulamalı sınava kabul edilecektir.

Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları idarece sonlandırılacaktır.

SÖZLÜ SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek ve 70 (yetmiş) puanın altında puan alan adaylar başarısız sayılacaktır. Adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sırası bu puan üzerinden tespit edilecektir.

Sözlü sınav sonucunda, sınavda başarılı bulunan (70 ve daha üstü puan alan) yüksek puanlı adaydan başlanmak suretiyle ilgili ilanda belirtilen açık iş gücü miktarınca asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

Sınav sonucu Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanacaktır. Sınav sonucunun bildirilmesi için adaylara ayrıca başka bir tebligat yapılmayacaktır.

KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Kura sonucunda belirlenen sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylara ait liste Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden yayımlanacaktır. Bu yayım tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca tebliğ yapılmayacaktır.

Sözlü sınavda tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek ve 70 (yetmiş) puanın altında puan alan adaylar başarısız sayılacaktır. Adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sırası bu puan üzerinden tespit edilecektir. Sözlü sınav sonucunda, sınavda başarılı bulunan (70 ve daha üstü puan alan) yüksek puanlı adaydan başlanmak suretiyle ilgili ilanda belirtilen açık iş gücü miktarınca asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Sınav sonucu Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanacaktır. Sınav sonucunun bildirilmesi için adaylara ayrıca başka bir tebligat yapılmayacaktır.