MİT buldu, SİHA vurdu! PKK'ya Musul'da darbe

MiT'ten PKK'ya darbe! Azılı teröriste nokta atışı. Terör örgütü PKK/HPG'nin sözde Mahmur-Kerkük-Süleymaniye saha genel sorumlusu terörist Mehmet Erdoğan, MİT'in düzenlediği operasyonla Musul'da etkisiz hale getirildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde yaptığı nokta harekatlarıyla terör örgütü PKK'nın belini kırmaya devam ediyor. MİT, 2021 yılı itibarıyla PKK Mahmur-Kerkük-Süleymaniye Saha Genel Sorumlusu olarak görevlendirilen Ahmet Rubar kod Mehmet Erdoğan'ı terörün kuluçka merkezi haline gelen Mahmur Kampı'nda, Hacı Mirza Ali adına düzenlenmiş bir sahte kimlikle yaşadığını belirledi.

SAHADAN İSTİHBARAT

Bu tespitten sonra MİT, saha ajanlarından gelen bilgileri dikkatlice değerlendirerek Ahmet Rubar kod Mehmet Erdoğan'ı odağına alan bir operasyon planlandı. Nihayetinde Mehmet Erdoğan'ı 21 Mayıs 2022 tarihinde Mahmur'da MİT elemanlarının da yer aldığı spesifik bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Mehmet Erdoğan, aynı zamanda, ülkemize yönelik PKK bünyesinde silahlı/bombalı eylemleri yöneten HPG Komuta Konseyi'nin yöneticisi olarak faaliyet göstermekteydi. Uzun yıllar PKK Medya Savunma Alanlarına bağlı Hakurk Eyalet Sorumlusu ve Avaşin Eyalet Sorumlusu olarak görev yaptı. Erdoğan, Avaşin ve Hakurk'ta bulunduğu dönemde ülkemize yönelik çok sayıda terör eyleminin bizzat planlayıcısı ve uygulayıcısı olarak sorumluluk üstlendi.

'KARAYILAN, BAYIK SEVİYESİNDE'

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, MİT'in son operasyonuna ilişkin çarpıcı bilgiler verdi. PKK şu an büyük bir şok yaşıyor diyen Ağar, "PKK'nın şu an etkili bölgelerinde uygulayıcı ismi etkisiz hale getirildi. Hem tartışmaları bölgelerde hem hem de enerji hattını koordine ediyordu. Aynı Murat Karayılan ve Cemil Bayık seviyesinde. Bence büyük bir başarı" ifadelerini kullandı.

ÖRGÜTÜN MAYINCISI LİSTEDEN SİLİNDİ

İçişleri Bakanlığı, Eren Abluka- 5 Operasyonu kapsamında, etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin terörden arananlarda gri kategoride yer alan 'Fırat' kod adlı Mehmet Halil Doğal olduğunun tespit edildiğini açıkladı Doğal'ın örgütün mayıncısı olarak faaliyet gösterdiği belirtildi. Milli Savunma Bakanlığı da, Barış Pınarı bölgesine taciz ateşi açan ve saldırı hazırlığında olan 4 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

ÇÖZÜLME DEVAM EDİYOR

Terör örgütü PKK'da çözülme devam ediyor. PKK, Eren operasyonları ile ağır darbe alırken, terör örgütünün gerçek yüzünü gören terör örgütü mensupları kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmaya devam ediyor. Son olarak 1 örgüt mensubu ikna yoluyla teslim olmasıyla birlikte 2022 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı 33'e yükseldi.