Mısır'da 2 altın dilli mumya keşfedildi

Mısır'da bulunan 2500 yıl öncesine ait altın dillerle gömülmüş bir çift mumya heyecan yarattı. Cesetlerin hanedan üyelerine ait olduğu saptandı.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Mısır'da iki eski mezarda altın dillerle gömülen bir erkek ve kadının kalıntıları heyecan yarattı.

Aksam.com.tr'nin Daily Mail'den aktardığı habere göre, Mısır'da 2500 yıl önce, Kahire'nin dışındaki iki eski Mısır mezarında altın folyo levhalardan birer dil ile gömülen bir erkek ve kadının kalıntıları keşfedildi.

2500 yıl öncesine ait kireçtaşı lahitlere defnedilmiş halde bulunan kalıntılardan erkek olanınki iyi korunmuş durumda ve mühürlenmiş olduğu ancak kadının kalıntılarının mezarının mezar soyguncuları tarafından açıldığına dair işaretler olduğu belirtildi.

Barcelona Üniversitesi söyleyen tarafından keşfedilen mezarların Mısır'ın 26. Hanedanlığı olan Saite dönemine ait olduğu belirlenirken altın dil plakaların eski Mısır mumyalarında yaygın olarak bulunduğu ifade edildi.

Yerel inanışa göre, Diğer dünyada ruhun "yeraltı dünyasının hakimi" Osiris ile konuşabilmesini sağlamak için cenaze töreni sırasında ölülerin dillerine yerleştiriliyorlar.