31 Aralık yılbaşı çekilişi Milli Piyango bileti ne kadar? Milli Piyango 2022 tam bilet, yarım bilet, çeyrek bilet ne kadar?

Milli Piyango'nun 2022 yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye tutarı 120 Milyon TL olarak belirlenmişti. Geçtiğimiz yıl çeyrek bilete isabet eten ikramiye bu yıl hangi bilete denk geleceği merak konusu oldu. Çekiliş öncesi bilet alamayanlar tarafından araştırılan ''Milli Piyango 2022 yılbaşı çekilişi tam bilet, yarım bilet, çeyrek bilet fiyatı ne kadar? 2022 Milli Piyango bilet fiyatları ne kadar, kaç TL?'' sorularına yanıt olarak tüm detayları bu haberimizde derledik.


2022 yılbaşı Milli Piyango çekilişi için geri sayım başladı. Sisal şans ve Milli Piyango Genel Müdürlüğü'nce düzenlenen 31 Aralık yılbaşı özel çekilişi öncesi bilet fiyatları merak konusu oldu. Peki Milli Piyango 2022 yılbaşı çekilişi tam bilet, yarım bilet, çeyrek bilet fiyatı ne kadar? 2022 Milli Piyango bilet fiyatları ne kadar, kaç TL?

120 Milyon TL'lik büyük ikramiyenin sahibi olmak isteyen vatandaşlar 31 Aralık 2021 akşamı yapılacak çekilişten hemen sonra yılbaşı Milli Piyango Sonuçları millipiyangoonline.com'dan öğrenecekler.

YILBAŞI BİLET FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

2022 Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları, Millipiyangoonline.com internet sitesi üzerinden duyuruldu.

Milli Piyango yılbaşı bilet fiyatları tam 120 TL, yarım 60 TL ve çeyrek bilet 30 TL olarak belirlendi.

Dağıtılacak toplam ikramiye tutarının 670 milyon 760 bin TL olacağı Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi sonrası, oyun severler amorti sonuçları da dahil olmak üzere ikramiye sonucunu Milli Piyango'nun internet sitesinden takip edilebilecek. Milli Piyango yılbaşı sonuçları 31 Aralık 2021 gecesi çekilişten hemen sonra millipiyangoonline.com'da açıklanacak.

2022 MİLLİ PİYANGO 120 MİLYON TL ÇEKİLİŞİ SAAT KAÇTA?

Geleneksel olarak her yıl yeni yıla girerken yapılan Milli Piyango yılbaşı çekilişinde büyük ikramiye vatandaşların hayalini süslüyor. 31 Aralık gecesi çekilişi yapılacak ve geçtiğimiz günlerde biletler satışa çıkarıldı. Yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesi 120 milyon TL olacak. 120 milyon TL'lik büyük ikramiye çekilişi 31 Aralık akşamı saat 23.00'te gerçekleştirilecek.

MİLLİ PİYANGO OYNAMANIN KURALLARI NELER?

Milli Piyango bilet tipleri üçe ayrılır; Tam Bilet, Yarım Bilet ve Çeyrek Bilet. Oynanan ve kazanılan bilet yarım bilet ise ikramiyenin yarısı; çeyrek bilet ise ikramiyenin çeyreği kazanılır!

Kazanan kategoriler çekilişlerde değişkenlik gösteriyor ve Milli Piyango'da iki tane özel kategori bulunuyor. Amorti, son kazanan kategoridir. Birincisi 0-4 arasından ikincisi 5-9 arasından olmak üzere iki basamak çekiliyor. Son basamağı bu iki sayıdan biri olan biletler amorti ikramiyesi kazanıyor.

Kazanan kategoriler çekilişlerde değişkenlik gösterir. Milli Piyango'da iki tane özel kategori vardır. Amorti, son kazanan kategoridir. Birincisi 0-4 arasından ikincisi 5-9 arasından olmak üzere iki basamak çekilir. Son basamağı bu 2 sayıdan biri olan biletler amorti ikramiyesinin sahibi olur.

İLK ÇEKİLİŞLER SAAT 17.00'DE BAŞLAYACAK

31 Aralık Cuma akşamı ilk çekilişler saat 17.00'de başlayacak. 12 bin Türk lirası ve 12 milyon Türk lirası kazanan numaralar saat 17.00'de gerçekleşen çekilişle belirlenecek. 6 bin Türk lirası kazanan numaraların çekilişi ise saat 18.30'da yapılacak. Saat 20.30'da yapılacak çekilişle ise 240 Türk lirası -2 bin Türk lirası kazanan numaralar belli olacak.

MİLLİ PİYANGO BİLETİ NASIL ALINIR?

Önceden basılmış olan Milli Piyango biletlerini satın alarak ikramiye elde edebileceğin Milli Piyango, tamamen şans üzerine kurulmuştur. Her bir biletin üzerinde 0 ile 9 arasındaki rakamların sıralı yazılması ile oluşmuş bir sıralı numara vardır.

Tam, yarım veya çeyrek bilet satın alarak eğlenceye dahil olabilir; aldığın biletin türüne göre ikramiye kazanabilirsin!

Milli Piyango biletini www.millipiyangonline.com üzerinden, Milli Piyango uygulamasından ya da satış bayilerinden satın alabilirsin.

NASIL KAZANIRIM?

Milli Piyango biletinde seçmiş olduğun numaralar, çekiliş günü küreden çıkan numaralarla eşleşirse ikramiye kazanmış oluyorsun. İkramiye dağıtımlarını ise şöyle kategorilendiriyoruz:

Teselli İkramiyesi: Büyük ikramiyeyi kazanan numaran yalnızca tek bir rakamla farklı olan bir biletin varsa da üzülme, teselli ikramiyesi kazanacaksın.

Her ikramiye kategorisi için, son rakamları, o kategorinin kazanan numaralarından birine eşit olan tüm numaralar, bahse konu ikramiye kategorisine yönelik ikramiyeyi kazanır.

Kazanan sıralı numara tam bilet üzerine basılı ise, söz konusu bilet ilgili ikramiyenin tamamını kazanır. Yarım bilet üzerine basılı ise, söz konusu bilet ilgili ikramiyenin yalnızca yarısını kazanır; kazanan sıralı numara çeyrek bilet üzerine basılı ise, söz konusu bilet ilgili ikramiyenin yalnızca çeyreğini (dörtte birini) kazanır.

Milli Piyango'nun 2022 yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye tutarı 120 Milyon TL olarak belirlenmişti. Geçtiğimiz yıl çeyrek bilete isabet eten ikramiye bu yıl hangi bilete denk geleceği merak konusu oldu. Çekiliş öncesi bilet alamayanlar tarafından araştırılan "Milli Piyango 2022 yılbaşı çekilişi tam bilet, yarım bilet, çeyrek bilet fiyatı ne kadar? 2022 Milli Piyango bilet fiyatları ne kadar, kaç TL?" sorularına yanıt olarak tüm detayları bu haberimizde derledik.