Millet Kütüphanesi'ne sahurda bile yoğun ilgi

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, öğrenciler tarafından sahur vaktinde de yoğun ilgi görüyor.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, ders çalışmak ve kaynaklardan faydalanmak isteyen öğrenciler tarafından sahur vaktinde de yoğun ilgi görüyor. Kullanıcılara 7 gün 24 saat hizmet veren kütüphaneye gelenler, yeni kimlik kartlarıyla giriş yaparak burada bulunan 4 milyonun üzerinde basılı kaynağın yanı sıra elektronik kaynak bakımından da zengin içeriklere ulaşabiliyor. Gece saatlerinde de yoğun ilgi gören kütüphanede çalışanlara ücretsiz ikramlarda bulunuluyor. Sahurda bile kütüphaneye gelen öğrenciler şöyle konuşuyor:

ÇALIŞMA İSTEĞİNİ ARTIRIYOR

ÖMER ÇELİK: (19 yaşında üniversiteye hazırlanıyor) "Açıldığı günden bu yana geliyorum. Ortam sessiz ve ders çalışmaya çok elverişli."

M. FURKAN ÜNAL: "İstediğim bölüme yerleşemediğim için üniversite sınavına tekrar hazırlanıyorum. Sıklıkla buraya ders çalışmaya geliyorum. Ortam mükemmel. İnsanı çalışmaya sevk ediyor. Uykum geldiğinde kahve bedava. Alıyorum içiyorum ve biraz daha çalışmaya devam ediyorum."

MÜRÜVET GÜRSOY: (Gazi Üniversitesi öğrencisi) "Uzakta oturmama rağmen arkadaşlarımın tavsiyesiyle kütüphaneye gelmeye başladım. Pek çok şeyi dışarıda ücretli yaparken biz burada ücretsiz yapabiliyoruz."

BURAK ÜNAL: (Stajyer Doktor) "Sosyal medya ve arkadaş tavsiyesiyle gelmeye başladım. Kaynak bakımından zengin. Belli başlı salonlar 7/24 açık. Bu da gecenin yarısı olmasına rağmen epey rağbet görmesi anlamına geliyor. Tercih edilen bir yer."

Kütüphane 7 gün 24 saat öğrencilere hizmet veriyor.