Mide rahatlatan çay tarifleri

Bayram demek bol bol yemek yemek demek. Bol yemek yerken ölçü kaçtığında mideye giren kramplar, ağrılar, rahatsız hissetmeler ortaya çıkar. Fitoterapi uzmanları bayramda mide rahatsızlığı yaşamamanız için bitkisel çay önerilerinde bulundu. 

ZENCEFİL ÇAYI

Zencefil çayı dolaşım ve sindirim sistemini hızlandırdığı için yediklerinizi daha kısa sürede hazmedebilecek ve midenizde hissettiğiniz ağırlığı üzerinizden atabilirsiniz. Hazırlamak için, 15-20 gram taze zencefili temizleyip kaynatılabilir hale getirin. Zencefilleri ince ince dilimleyip kaynayan suya atıp 10 dakika demlemeye bırakın.

REZENE ÇAYI

Hazımsızlık, mide krampları, mide sancıları ve bağırsak problemlerinin azılı düşmanıdır rezene çayı. Bir bardak kaynamış suya 1 ya da 2 çay kaşığı kurutulmuş rezene dökün. Ardından 5-10 dakika boyunca demlemeye bırakın.    

PAPATYA ÇAYI

Stres odaklı mide kramplarına dahi iyi gelen papatya çayı, hazımsızlık nedeniyle ortaya çıkan ağrıları da ortadan kaldırır. Çayı bir fincanın içine 1 ya da 2 tatlı kaşığı papatya atıp üzerine kaynamış su ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Demleme süresi ise sadece 3 dakikadır.