Microsoft'tan Ar-Ge merkezi: Gelin, yatırım yapın beraber kazanalım

Microsoft'un Türkiye'deki AR-GE merkezinin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Kapımız tüm teknoloji şirketlerine açık” dedi.

Türkiye'ye yatırımlarını sürdüren Microsoft, Microsoft Türkiye bünyesinde faaliyet gösterecek Ar-Ge merkezinin açılışını yaptı. Açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve Microsoft Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Ralph Haupter katıldı. Varank, dünyada yaşanan krizlere, savaşlara rağmen Türkiye'nin yatırımlarla büyümeye devam ettiğine dikkat çekti. Varank, şöyle konuştu: "2023'e kadar 10 unicorn çıkarma hedefine hızla ilerliyoruz. Start-up'ların aldığı yatırımlar, 2021 sonu itibarıyla bir önceki yıla göre 9 kat artarak 1.5 milyar dolara ulaştı. Girişimcilik ekosistemimiz tam bir fırsatlar dünyası. Bizim kapımız Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen tüm teknoloji şirketlerine her zaman açık. Gelin Türkiye'ye yatırım yapın, beraber kazanalım."

DATACENTER ÇAĞRISI

Bakan Varank, Microsoft'tan daha fazla yatırım beklediklerini belirterek, özellikle datacenter'lar konusunda Türkiye'de açık olduğunu, tamamen temiz enerjiden datacenterlar kurulabileceğini, bu konuda da Microsoft'tan bir hamle beklediklerini söyledi. Varank, gelecek dönemde Türkiye'deki insan kaynağının başarısının dünyada konuşulacağını aktararak, "Türkiye'nin kaliteli altyapılarından yetişen Türk gençleri tüm dünyaya damga vuracak." dedi.