MHP Lideri Bahçeli: Türkiye NATO'suz yok olmaz

''NATO'dan çıkmak gündeme alınabilir'' MHP Lideri Bahçeli, “İsveç ve Finlandiya'nın üyelikleri, terörizme ‘evet' demektir. NATO'dan ayrılmak bile gündeme alınmalıdır. NATO'yla var olmadık, NATO'suz da yok olmayız” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği başvurusu hakkında Bahçeli, "Türkiye sömürgeleşmiş bir ülke olamayacaktır. Hiç kimse Türkiye'yi tehdit etmeye yeltenmesin" dedi. Bahçeli şunları söyledi: Bu iki ülkenin NATO üyesi olması imkansızdır. Türkiye seçeneksiz değildir, Türkiye çaresiz değildir. Şartlar halinden çıkılmaz hale gelirse NATO'dan ayrılmak gündeme alınmalıdır. Türkiye 1952'den bu yana NATO üyesidir. Türkiye, NATO'nun doğudaki karakol ülkesi muamelesi görmüştür. Türkiye'nin itirazları ciddiye alınmıyorsa, varlığı da ciddiye alınmıyor demektir. Alsınlar İsveç'i, Finlandiya'yı tepe tepe kullansınlar. Rusya'ya karşı yeni cephe açsınlar. Yeni bir güvenlik teşkilatının kurulması mümkündür. Asya ve Ortadoğu Güvenlik Örgütü NATO'nun dengelenmesini de sağlayacaktır. Türk ve İslam ruhunun birleşmesi muhataplarının hesaplarını kursakta bırakacaktır."

KİRADA YÜKSELİŞE

Bahçeli kiralarda artışla ilgili şunları söyledi: "Fiyat etiketlerinin kabarmasına yol açan kim varsa mahşeri vicdanda mahkumdur. Kiralarda yükselişe sessiz kalamayız. Vatandaşlarımızın memnuniyetsizliği bizim de memnuniyetsizliğimizdir. Ancak Türkiye'ye karşı kampanyayı da görmek lazımdır. Vatandaşlarımızın taleplerine kulak vermek mecburiyetindeyiz. Fırsatçıların yakasından tutmalıyız, bedelini ödetmeliyiz. Gıda fiyatlarındaki artışta kontrolü sağlayarak, denetimleri sıklaştırarak cebini düşünenleri rezil etmeliyiz."