MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli masayı karikatürle anlattı: Yuvarlak masanın gizli ayağı HDP'dir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Masa dikdörtgen olsa 4 ayağı olurdu ama yuvarlak olunca ayak bir, o da gizli ayak. O da HDP. Şu hale bakın! 6'lı ganyan, HDP ve Avrupa Konseyi, ABD, AB. Bunların normlarına kalacakmış” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, 6 muhalefet partisi liderinin bir araya geldiği toplantıya ilişkin, "Ne CHP ne de diğer zillet paydaşlarının milli meselelerde, Türkiye'yi ilgilendiren bölgesel ve küresel sorunlar hakkında tek kelime ettiklerine şahit olan yoktur, şimdiye kadar da olmamıştır. Bunların işi gücü toplanıp toplanıp dağılmak, masa etrafında ömür tüketmektir" dedi.

ASLINDA YEDİ PARTİ

Bahçeli şunları söyledi: "Zillet ittifakı akşam yatıyor 'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem' diyor, sabah kalkıyor aynı ezberi tekrarlıyor. Bildikleri bir şey yok, yapacakları bir şey yok, cumhurbaşkanı adayları yok, stratejik hedefleri yok, politikaları yok, geleceğe dair en ufak bir hazırlıkları yok. Günlerce bir masa etrafında nasıl konuşlanacaklarını tartıştılar. Oturma düzeninin nasıl olacağını konuştular. Sonunda da güç bela, zorlaya zorlaya 12 Şubat akşamı Ahlatlıbel'de 6 sandalyeli bir masanın çevresinde 6+1 formatında buluştular. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçme amacından başka hiçbir müşterek noktası olmayan görünüşte 6, gerçekte 7 partinin bir siyasi dağılma içinde oldukları yeniden belli olmuştur."