MHP Genel Başkanı Bahçeli'den CHP liderine tepki! ''Teröriste arka çıkan siyasetçi olamaz''

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Terörist Demirtaş'a sahip çıkmanın insani bir görev olduğunu açıklayan CHP Genel Başkanı Allah için bize söylesin, bu açıklamayı yapmak insanlık mıdır?” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'MHP Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 17'nci Dönem Sertifika Töreni'nde konuştu. Bahçeli, siyasetin de bir ahlakı, bir aklı, manevi bir çatısının olması gerektiğini söyleyerek, "Basiretsiz siyasetçinin, basiretten mahrum bir siyasetin bozgunda fetih rüyası görmesi, zillette gelecek hayali kurması çarpıklık olduğu kadar akıl tutulması ve ahlaki tükeniştir.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ TEPKİSİ

İradesini yabancıların emanetine bırakmış, istikbalini Türkiye düşmanlarının eline teslim etmiş siyasi devşirmelerin kafa ve vicdan hürriyetleri de maalesef askıya alınmıştır. Gücünü küresel mihraklar aldığını zanneden böylesi bir sömürüye istekli olan siyasetçiler zilletin dibini boylamıştır" dedi.

"Siyaset, suç ve suçlunun sığınma kampı sayılamaz" diyen Bahçeli, "Teröriste destek veren, terörün izinden giden, masum insanlarımızı saldıran ve kurşun atanlarla can ciğer kuzu sarması olan kim varsa siyasetin değil, adaletin ve hukukun konusudur. Bölücü terör örgütüyle arasına duvar öremeyenler siyasetçi olmadığı gibi bu vatanın gerçek evlatları da olamaz. CHP Genel Başkanı, Allah için bize söylesin; bu açıklamayı yapmak insanlık mıdır, şerefli bir tavır mıdır? Bir teröriste adaletsizlik yapıldığını söylemesi hukukla nasıl tarif edilecektir" ifadelerini kullandı.

'MİÇOTAKİS TAHRİK EDİYOR'

Bahçeli, Türkiye'nin etrafının fitne kuşatması altında olduğunu belirterek, "Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in, Bodrum açıklarındaki adalara gelme kararı aleni bir tahriktir, nitekim her ihtimali gündeme taşıyan bir provokasyondur. Müttefik zannettiğimiz ülkelerin kahir ekseriyeti bölücü terör örgütüyle iç içedir, sarmaş dolaştır" dedi.