Mersin Tantuni tarifi: Dikkat parmaklarınızı yiyebilirsiniz!

Mersin Tantuni tarifi ve gerekli malzelmeleri yoğun bir şekilde araştırılıyor. MasterChef'in bu haftaki kaptanlık oyununda yapılan yemeği Tantuni oldu. Mersin'e özgü olan tantuni iki çeşit etle yapılıyor. Sadece et içeren dürüme biftek, hem et hem de kuyruk yağı içeren dürüme ise tantuni denir.

Mersin'e has bir dürüm çeşidi olan Tantuni tarifi günün en çok aranan yemekleri arasında yerini aldı. Tv8'in fenomen yemek yarışması MasterChef'te bugün yarışmacılar kaptanlık için Mersin Tantuni yaptı. Jüri üyeleri yediği birbirinden lezzetli Tantuni arasından en iyisini seçti. İzleyiciler de evde yapmak için Mersin Tantuni tarifini araştırır oldu.

MERSİN TANTUNİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER

4 adet tandır lavaşı 400 gram dana kontrfile (ince doğranmış) 1/2 çay bardağı pamuk yağı 1/4 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber 1/2 çay bardağı su 1/4 demet maydanoz (isteğe göre) 2 adet domates (isteğe göre) 1 adet soğan (isteğe göre)

LEZZELİ TANTUNİ İÇİN PÜF NOKTASI

Lezzetli tantuni yapmak için önceden dinlendirilmiş et kullanabilir, et suyu yerine aralarda çok az miktarda su ekleyerek de ocağı ateşleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış wok tava yerine tantuni yapımında sac tava kullanabilirsiniz.

YAPILIŞI

Etleri varsa fazla yağlı kısımlarını temizleyip ince dilimler halinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilavesiyle suyunu çekene kadar haşlayın.

Wok ya da sac tavayı ocakta kızdırın. Pamuk yağını tavaya dökün ve haşlamış olduğunuz etleri de üzerine ilave edin. Toz biberi de ekleyerek karıştırın. Suyu yavaş yavaş ilave ederek, suyunu çekene kadar pişirin.

Pişen tantuniyi sandviç ekmeği ve lavaşın içerisine yerleştirin. İsteğe göre doğranmış domates, soğan ve maydanoz ilavesi yapın