2022 Ramazan imsakiyesi Mersin sahur ve iftar için ezan saat kaçta okunacak? Mersin 2022 sahur kaçta başlıyor, ezana kaç saat var?

Mersin imsak, sahur ve iftar vakitleri 2022 Ramazan ayının gelmesi ile birlikte araştırılmaya başlandı. Diyanet tarafından yayınlanan 2022 Ramazan imsakiyesinde Mersin için sahur ve iftar saatleri açıklandı. Peki Mersin'da sahur, iftar vakti saat kaçta? Ezan saat kaçta okunacak? İşte 2022 Ramazan imsakiyesi, sahur ve iftar saatleri...

Mersin'da ramazanın en yoğun hissedildiği ve yaşandığı şehirlerden biri. On bir ayın sultanı ramazan için yapılan hazırlıkların ardından 2 Nisan itibariyle oruç tutacak müslümanlar heyecanla sahur ve iftar vakitlerini bekliyor. Söz konusu Mersin'da 2022 yılı imsak vakti ile ilgili Diyanet işleri başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden sahur ve iftar saatleri belirlendi. Peki Mersin'da sahur ve iftar için ezan saat kaçta okunacak?

RAMAZAN AYI NE ZAMAN 2022?

Ramazan ayı 2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlayacak ve 2 Mayıs 2022 Pazartesi günü sona erecek.

RAMAZAN BAYRAMI 2022 NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı 1. günü 2 Mayıs Pazartesi,

Ramazan Bayramı 2. günü 3 Mayıs Salı,

Ramazan Bayramı 3. günü 4 Mayıs Çarşamba günü kutlanacak.

MERSİN'DA SAHUR VAKTİ: EZAN SAAT KAÇTA OKUNACAK? - 2022

Sahur, sabah ezanı okununcaya dek oruca hazırlık yapılan kıymetli zaman dilimidir. Kelime anlamı olarak "sabah olmadan önceki zaman, gecenin son üçte biri" gibi anlamlara gelen bu kelime, oruç tutmak için fecrden önce yenen yemek anlamına da gelmektedir.

Mersin 2 Nisan 2022 Cumartesi günü için imsak vakti: 04:58

MERSİN'DA İFTAR VAKTİ: EZAN SAAT KAÇTA OKUNACAK? - 2022

Allah rızası için tutulan oruçların hamd ve şükür içinde açılacağı, bolluğun ve bereketin sofralarda yer edeceği iftar vakti Ramazan ayının en kıymetli vakitlerinden biridir. Kelime anlamı olarak "orucu açmak" manasına gelen iftar vakti her gün farklı bir saatte gerçekleşmektedir

Mersin 2 Nisan 2022 Cumartesi günü ilk iftar vakti: 16:24

MERSİN İFTAR VE SAHUR VAKİTLERİ 2022 İÇİN TIKLAYIN

İFTARA NE KADAR KALDI? ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN (MERSİN)