SSK ve Bağ-kur emekli maaşı zam oranları en düşük kim ne kadar alacak? 2022 Emekli memur maaş zam oranları ne kadar?

En düşük memur ve emekli maaşına yapılacak yeni zamlar heyecanla bekleniyor. Memur, emekli, SSK ve Bağ-kur emeklilerinin yeni yılda alacağı 6 aylık zamma ilişkin yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. İnternet aramalarında ''Memur ve emekli maaş zam oranları ne zaman açıklanacak? 2022 SSK ve Bağ-kur emekli maaşı zam oranları en düşük kim ne kadar alacak?'' soruların yanıtlarını araştıranlar için detayları bu ha berimizde derledik.

Memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2022'de yapılacak zam oranları merak konusu oldu. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2022'nin ilk 6 ayında yapılacak zam oranların açıklanacağı tarih belli oldu. Peki Memur ve emekli maaş zam oranları ne zaman açıklanacak? 2022 SSK ve Bağ-kur emekli maaşı zam oranları ne kadar olacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, canlı yayında kendisine yöneltilen memur ve emekli zammı sorusu üzerine "Maliye kesinlikle takozluk yapmayacak. Sabit gelirliler konusunda sıkıntı çıkarmayacak" dedi.

Bakan Nebati, Türk Lirası mevduatlarının 38 milyar arttığını belirterek herkesin önünü görmek istediğini ve bunu gerçekleştireceklerini vurguladı.

Bakan Nebati, memur ve emekli zammına ilişkin soru üzerine Hazine'nin sabit gelirliler konusunda kesinlikle sıkıntı çıkarmayacağını söyledi.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANLARI NASIL BELİRLENECEK?

Memur ve emeklilerin gözü yeni yıl zammında. Ocak ayında memur ve emekliye yapılacak zam tutarı, açıklanacak enflasyon oranlarıyla netleşecek.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞ ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Memur ve memur emeklisi dört gözle 2022 yılında yapılacak zam oranını bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu, 2021 yılının Aralık ayı enflasyonunu 3 Ocak Pazartesi günü saat 10.00'da açıklayacak.

EMEKLİ MEMUR MAAŞ ZAMLARI NE KADAR OLACAK?

Milyonlarca memur ve emeklisine yılın ilk yarısında verilecek maaş zammı belli olacak.

Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin ocak maaşlarına yüzde 5 zam olacak.

Başkan Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda asgari ücretten sonra emekli maaşları içinde "fevkalade" bir artış yapılması planlanıyor. Daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de emeklilerle ilgili çalışma yapıldığını açıklamıştı.

1. FORMÜL: SEYYANEN ZAM

Üzerinde durulan ilk formül düşük maaş alan emeklilere seyyanen yapılacak zam ile maaşın belli düzeye çekilmesi yönünde. Bunun üzerine ayrıca bir zam gündeme gelebilecek.

2. FORMÜL: ENFLASYON+YÜZDE 25

Üzerinde durulan ikinci formül ise emeklilere asgari ücret kadar ya da buna yakın bir zam verilmesi. Bu konudaki alt rakam ise SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yıllık yüzde 40'lar civarında zam olması.

Şu anda üzerinde durulan hesaplamalar SGK ve Bağ-Kur emeklisine enflasyon+yüzde 25 zam şekilde yapılıyor. Bu da yüzde 40'lar civarında artış anlamına geliyor.

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİN ZAM ORANLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

SSK ve Bağ-kur emeklilerinin de zam oranları 3 Ocak'ta belli olacak.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim Üyesi Mehmet Merve Özaydın, asgari ücret artışlarında olduğu gibi emeklileri de memurları da memnun edecek bir rakamın oluşacağını düşündüğünü söyledi.

DEVLET MEMURLARI MAAŞ FARKLARINI NE ZAMAN ALACAK?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

MEMUR EK ZAM ORANI NE KADAR?

Memurlara yapılacak ek zam görüşmelerinin de enflasyon rakamı belli olduktan sonra başlaması bekleniyor.