‘Memleket'ine geri döndü

Eskişehir'de yaşayan öğretmen Alime Taşcı, 2015'te Hakkari Yüksekova'ya 15 km uzaklıktaki Dedeler Köyü Şehit Piyade Er Metin Artık İlkokulu'na atandı.

AA

Genç öğretmen ön yargılar ve korkularla geldiği köyde öğrencilerle gönül bağı kurdu, ailelerin sevgisini kazandı. Kimi zaman engelli öğrencilere evde ders veren Taşcı, kimi zaman da yaylaya çıkıp koyun otlattı. 6.5 yılın sonunda ailesine yakın olmak isteyen öğretmenin tayini Eskişehir'e çıktı.

'ONLAR KARDELENLERİM'

Bir süre memleketinde öğretmenlik yapan genç kadın, özlemini çektiği Yüksekova'ya aklından bir türlü çıkaramadı, geri dönmek için Milli Eğitim Bakanlığı'na dilekçe yazdı. Başvuruyu değerlendiren bakanlık, Taşcı'yı Yüksekova'nın İnanlı Köyü'nde görevlendirdi. Tekrar Yüksekova'da olduğu için sevinçli olduğunu dile getiren Alime Öğretmen, bu kararına ailesinin karşı çıkmadığını söyledi. Bir eğitimci olarak vatana millete faydalı bireyler yetiştirmek istediğini belirten Taşcı, şöyle devam etti: "Köy öğretmeni olmak bazı meslektaşlarımız için yük gibi gelebilir ama ben bunu her zaman severek yaptım. Çünkü kendim köyde doğup büyüdüm. Çocukların hissettiği şeyleri kendim de yaşadım. Bu bölgede karda çiçek açmak isteyen çocuklara güneş olmak benim için en büyük amaçtı, bu yüzden Yüksekova'ya dönmeyi çok istedim."

HEP YANIMIZDA KAL ÖĞRETMENİM

Alime Öğretmen'e sevgisini anlatan 2. sınıf öğrencisi Meryem Çiftçi, "Onun gelişiyle okumam hızlandı" dedi. Öğrencilerden Ecrin Ayhan da hasta olduğu günlerde bile okula gitmek istediğini belirterek, "Bize eşofmanlar, elbiseler aldı. Bizi hiç bırakmasın" diye konuştu.