Dr. Mehmet Öz kimdir, kaç yaşında? Mehmet Öz aslen nereli?

Ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, siyasete atılma kararı aldı. Pensilvanya eyaletinde muhafazakar partiden senatoya aday olacak. Öz, siyasete girmek istediğini Washington Examiner'da kaleme aldığı yazısı ile duyurdu. Mehmet Öz kimdir, kaç yaşında? Mehmet Öz aslen nereli, evli mi?

Mehmet Öz, siyasete atılacağını duyurdu. Dünyaca ünlü kalp cerrahı sosyal medya hesabı üzerinden de açıklama yaptı. Öz, "Pensilvanya eyaletinden ABD Senatosu için yarışıyorum çünkü Amerika'nın Washington'daki sorunu çözmek için Muhafazakar bir Cumhuriyetçiye ihtiyacı var." ifadelerine yer verdi. Peki, Mehmet Öz kimdir, kaç yaşında? Mehmet Öz aslen nereli, evli mi?

MEHMET ÖZ KİMDİR?

Mehmet Öz, 11 Haziran 1960, Cleveland doğumludur. Türk-Amerikan hekim ve sunucu. Columbia Üniversitesi'nde başkan yardımcısı ve cerrahi profesörü. Halen New York Presbyterian Hastanesi'nde Kalp ve Damar Enstitüsü ve Tamamlayıcı İlaç Programını yönetiyor. Daha çok Dr. Oz olarak tanınır.

Mehmet Öz, 11 Haziran 1960'ta babasının görev yaptığı Cleveland'da doğdu. Harvard Üniversitesi'nden mezun olmuştur. Kliniksel uzmanlık alanları minimal invasif kalp cerrahisi, kalp cerrahisi, kalp kapakçığı ve aort cerrahisi, yetişkin kalp nakli, mekanik kalp yardımcılığı ve koroner baypastır. Mehmet Öz, minimal invasif kalp cerrahisi, tamamlayıcı ilaç, kalp bakımı sonuç analizi ve kalp değişimi ile ilgili araştırmalarda bulundu.

Lisa Öz ile evli olan Mehmet Öz'ün, Daphne Nur, Anabella Sezen, Zoe Yasemin ve Oliver Mustafa adında dört çocuğu vardır. Mehmet Öz, halen Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi Kardiyoloji Direktörlüğü'nün yanı sıra Columbia Üniversitesi Doktorlar ve Cerrahlar Fakültesi'nde, cerrah olarak mesleğini devam ettirmektedir.

MEHMET ÖZ SİYASET ATILIYOR!

ABD'de yaşayan 61 yaşındaki Dr. Öz, Washington Examiner'da kaleme aldığı yazısında, siyasete gireceğini duyurdu.

Mehmet Öz, Pennsylvania eyaletinden Cumhuriyetçi Partinin Senato adaylığı için yarışacak. İlk kez Türk asıllı bir Amerikalı Senatör adayı oluyor. Prof. Dr. Mehmet Öz aynı zamanda Türk vatandaşı.

Dr. Öz, yazısında, siyasete neden girdiğine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Hükümetimize ve birbirimize kızgınız. Krizleri geçmiş nesiller kadar etkin yönetemedik. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sırasında siyaset ve tıbbı karıştırdığınızda çözüm yerine siyasetin karşınıza çıktığını gördüm ve işte bu yüzden sorunları çözmemize ve iyileşmemize yardım etmek için ABD Senatosuna aday oluyorum."

ABD'de Kovid-19 nedeniyle 750 binden fazla kişinin öldüğünü ve bu ölümlerin önlenebileceğini belirten Öz, hükümeti ve aldığı önlemleri, "Amerika, salgını yenme konusunda dünya lideri olmalıydı." sözleriyle eleştirdi.

Kendi Twitter hesabından da adaylığını duyuran Öz, şu ifadeleri kullandı: "Pensilvanya eyaletinden ABD Senatosu için yarışıyorum çünkü Amerika'nın Washington'daki sorunu çözmek için Muhafazakar bir Cumhuriyetçiye ihtiyacı var. Ülkemizin hastalıklarını iyileştirmek için adım atan birinci sınıf bir cerrah, savaşçı ve sağlık savunucusuyum."