İstanbul kara teslim oldu! Uçuşlar durdu, yollar kapandı

İstanbul'da etkili olan kar yağışı hayatı durdurdu. İstanbul'un birçok ilçesinde kar yağışı etkisini artırırken, yayalar ve sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. Kar yağışının şiddetinin artması sonrası otogar, havaalanı ve Avm'ler ile ilgili kararlar açıklandı. İşte İstanbul'un kar ile olan imtihanı...

Yoğun kar nedeniyle Zeytinburnu, Cevizlibağ, Şirinevler, Bahçelievler'de trafikte yer yer yoğunluk oluştu. İstanbul'un ana arterlerinde trafik akışında herhangi bir aksama yaşanmazken bazı cadde ve sokaklarda kar birikintileri nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Sabah işe gitmek isteyen vatandaşlar araçlarında oluşan kar birikintilerini temizlerken, bazı esnaf da iş yerlerinin önündeki karları kürekle temizledi. Yoğun kar nedeniyle Sarıyer'de ara sokaklar ve kaldırımlar karla kaplandı. Araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Kağıthane'nin Seyrantepe ile Sanayi mahallelerinde bazı araçlar yolda kalırken Levent'te yolda kalan otobüsün yolcuları araçtan indi.

YARDIMA GİDEN EKİPLER DE YOLDA KALDI

Bu arada gece saatlerinde de zaman zaman etkili olan kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Pendik Esenyalı'da kar nedeniyle yolda kalan aracı kurtarmaya gelen itfaiye aracı da mahsur kaldı. Ekipler bu kez kendi araçlarını kurtarmak için seferber oldu. Yenibosna Zafer Mahallesi'nde ilerlemekte güçlük çeken bir ambulans, görevlilerin lastiklere zincir takmasının ardından bulunduğu yerden çıkabildi.

Sultanbeyli Akşemsettin Mahallesi'nde bir ambulans, yokuş aşağı indiği sırada kayarak park halindeki bir araca çarptı. Maltepe Fındıklı'da kar küreme aracı da etkili olan kar nedeniyle yolda kalarak ilerleyemedi.

Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi'nde yoğun kardan olumsuz etkilenen sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Sarıyer Katar Caddesi'nde bir minibüs yolda kaldı. Bir süre sonra araçtan inen yolcular minibüsü iterek bulunduğu yerden çıkmasını sağladı. Beyoğlu Şişhane'de de bazı araçlar kar nedeniyle yolda kaldı.

TRAFİK DURDU, YOLCULAR YÜRÜMEYİ TERCİH ETTİ

Yoğun kar yağışının başladığı ilçelerde sürücüler araçlarıyla ilerlemekte zorlanıyor. O-3 bağlantı yolu Esenler mevkisinde trafiğin durduğu, bazı vatandaşların toplu taşıma araçlarından inerek yürümeyi tercih ettiği görüldü.

Avrupa Yakası'nda D-100 Karayolu Topkapı-Büyükçekmece, TEM Otoyolu Bayrampaşa-Büyükçekmece arasında trafik yoğunluğu gözleniyor. D-100 Karayolu Haramidere mevkisinde trafik durma noktasına gelirken, Avrupa Yakası sahil yolunda da yoğunluk artıyor.

TRAKYA'DAN ARAÇ GİRİŞLERİ DURDURULDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışı nedeniyle Trakya'dan İstanbul'a araç girişlerine ikinci bir duyuruya kadar izin verilmeyeceğini bildirdi.

Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli sürücüler, ikinci bir duyuruya kadar, Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların ilimize girişine yoğun kar yağışı nedeniyle izin verilmeyecektir. Trakya istikametinden yola çıkılmaması önemle rica olunur."

KAMU KURUMLARINDA MESAİ 15.30'DA SONA ERDİ

Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan bilgiye göre, İstanbul'da kar yağışı akşam saatlerinde yoğunlaşacaktır. Ulaşımdaki aksamalar dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşlarında, nöbetçi personel bırakılmak suretiyle mesailer, 15.30'da sona erecektir." ifadelerini kullandı.

AVM'LER 19.30'DA KAPANDI

Yerlikaya, yoğun kar yağışı sebebiyle kentteki alışveriş merkezleri de saat 19.30'da kapatıldı.

İSTANBUL HAVALİMANINDA TEMİZLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kar yağışı nedeniyle tüm seferlerin saat 18.00'e kadar durdurulduğu İstanbul Havalimanı'nda pist ve taksi yollarını temizleme çalışmaları sürüyor. İstanbul'da etkisini artıran kar yağışının hava ulaşımını olumsuz etkilediği yerlerden biri olan İstanbul Havalimanında planlanan uçuşlar yapılamıyor.

Uçuşların yeniden başlatılması için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren İGA, pist ve taksi yolunu temizleme çalışmaları yapıyor. İstanbul Havalimanında 300 personel, 130 kar temizleme aracı ve ekipmanı hava tarafında, 200 personel ve 50 araç da kara tarafında mesai harcıyor.

İSTANBUL'A İNEMEYEN 4 UÇAK TEKİRDAĞ ÇORLU ATATÜRK HAVALİMANI'NA İNDİ

İstanbul Havalimanının pistinde meydana gelen buzlanma nedeniyle Bükreş, Viyana, Odessa ve Bahreyn'den kalkan yolcu uçakları iniş yapamadı. Kule tarafından Çorlu'ya yönlendirilen uçaklar Tekirdağ Çorlu Atatürk Havalimanına indi.

SAKARYA-İSTANBUL ARASI ARAÇLAR DURDURULDU

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Anadolu'dan İstanbul yönüne ulaşımın Sakarya'dan itibaren tüm araçlar için durdurulduğunu duyurdu.

KGM'den yapılan yazılı açıklamalarda, Anadolu'dan İstanbul istikametine yol durumuna ilişkin son durumu paylaşıldı.

Anadolu tarafından İstanbul yönüne ulaşımın Sakarya'dan itibaren tüm araçlar için durdurulduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Kocaeli'nden ise yalnız ağır taşıt trafiği (İstanbul yönündeki TIR trafiği) durdurulmuştur. Yalova'dan İstanbul ve İzmir istikametindeki ulaşım tüm araçlar için durdurulmuştur.

Anadolu'dan İstanbul'a gelişlerde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle tüm araçlar Bursa, Yalova, İzmit, Kocaeli, Sakarya ve Düzce'de uygun yerlerde bekletilecektir. Zorunlu haller dışında İstanbul istikametine yola çıkılmaması gerekmektedir. Konuya ilişkin gelişmeler anlık olarak kamuoyu ile paylaşılacaktır."

TOPLU TAŞIMA VE ULAŞIM

İstanbul'da yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle vatandaşlar toplu taşımaya akın etti.

İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, ulaşımda aksamalara neden oldu. Yüzlerce araç kar nedeniyle yolda kalınca, işinden çıkanlar toplu taşımayı terci etti. Metrobüs, metro ve tramvaya adeta akın eden vatandaşlar, yoğunluğa neden oldu. Kar altında metrobüs kuyruğu, kameralara yansıdı.

ANADOLU YÖNÜNDEN YOLLAR AÇILDI

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Anadolu'dan İstanbul yönüne ulaşımın, tırlar hariç trafiğe açıldığını duyurdu.

KGM'nin yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu'dan İstanbul istikametine yol durumuna ilişkin son gelişmeler paylaşıldı.

Anadolu'dan İstanbul'a giden araçlar için, yoğun kar yağışından dolayı çevre illerde bekletilen TIR'lar hariç olmak üzere, İstanbul Anadolu Yakası'na ulaşımın trafiğe açıldığı belirtilen açıklamada, zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiğinin altı çizildi.

METRO SEFERLERİ UZATILDI, MARMARAY SABAHA KADAR ÜCRETSİZ

İstanbul'da yoğun kar yağışı nedeniyle metro seferleri saat 02.00'ye kadar uzatıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Marmaray seferlerinin sabaha kadar ücretsiz devam edeceğini bildirdi.

OTOGARLARDAN ÇIKIŞ SÜRESİ UZATILDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, şehirler arası otobüslerin otogarlardan çıkış saatinin 13.00'e kadar uzatıldığını bildirdi.

Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

"Kıymetli hemşerilerim, ilimizde Esenler, Harem ve cep otogarlarındaki tüm şehirler arası otobüslerin çıkış kısıtlaması bugün saat 13.00'e kadar uzatılmıştır."

İSTANBUL'DA SON DURUM

İstanbul'da etkili olan kar yağışının yolları kapatması nedeniyle araçlarının içinde mahsur kalan vatandaşların bekleyişi devam ediyor.

TEM Mahmutbey Altınşehir Köprüsü yönünde vatandaşların araç içinde bekleyişi sürüyor.

Büyükçekmece'de özelikle Mimar Sinan civarında çok sayıda kişi araçlarında mahsur kalırken, E-5 karayolunda Beylikdüzü, Büyükçekmece, Esenyurt ve Hadımköy istikametinde vatandaşlar yolun açılmasını bekliyor.

TEM Halkalı, Basın Ekspres, Başakşehir, Kayaşehir, Arnavutköy ve İstanbul Havalimanı'na ulaşan aksta da sürücülerin araçlarında olduğu görüldü.

İlçe belediye ekiplerinin yanı sıra İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri de yollarda araçlarıyla kalanlara kumanya yardımı yapıyor.