MEBBİS öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuru ekranı: Mazerete Bağlı Yer Değiştirme ne zaman?

2022 Yarıyıl Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Başvuru işlemleri başladı. Başvurular duyuruda yer alan ''Başvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci'' ile ''Tercihlerin Yapılması ve Onay Süreci'' olmak üzere iki aşamalı olacak. İşte MEBBİS öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuru ekranı...

2022 yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme başvuru işlemlerine ilişkin duyuru yayınlandı. Başvurular, mazeretleri sebebiyle görev yerlerinden ayrılacak öğretmenlerin yerine atama yapılabilmesi bakımından, yer değiştirme takviminde belirtilen tarihler arasında iki aşamalı olarak alınacak...

MEBBİS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, mazeretleri sebebiyle görev yerlerinden ayrılacak öğretmenlerin yerine atama yapılabilmesi bakımından, yer değiştirme takviminde belirtilen tarihler arasında iki aşamalı olarak alınacaktır.

Birinci aşamada, öğretmenler Elektronik Başvuru Formunu doldurarak mazeret durumuna göre atanmak istedikleri il ve ilçeyi seçerek başvuru formunu onaylatacaktır.

İkinci aşamada, öğretmenlerin atanmak istedikleri il ve ilçede alanlar itibarıyla öğretmen norm kadrosu boş bulunan eğitim kurumları ile öğretmenlerin tercihleri doğrultusunda yer değiştirmesi sebebiyle boşalması muhtemel eğitim kurumlarının listesi "personel.meb.gov.tr" internet adresinde yayımlanacaktır.

Öğretmenler yer değiştirme başvurularını, ilan edilen başvuru tarihleri arasında Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle yapacaktır. Elektronik Başvuru Formuna, "mebbis.meb.gov.tr" veya "personel.meb.gov.tr" adreslerinden "kullanıcı adı" ve "şifre" ile ulaşılabilecektir.

MAZERETE BAĞLI YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ

Başvurular 27 Aralık - 3 Ocak tarihleri arasında yapılabilecek. Tercihler ise 7 Ocak 2022 - 12 Ocak 2022 tarihleri arasında kabul edilecek. Atamalar 14 Ocak 2022 tarihinde yapılacak.