Mavi Vatan'ın hayalet avcısı ‘TCG 18 Mart'

Dünyanın en modern denizaltılarından biri olan ‘TCG 18 Mart', Mavi Vatan için her zaman hazır. Denizaltı, sığ sulardan derin okyanuslara kadar her ortamda görev yapabiliyor.

TCG 18 Mart (S-355), Türkiye'nin Mavi Vatan'daki hak ve menfaatlerini koruma için 7/24 görevde. 62 metrelik denizaltının; genişliği 6 metre, yüksekliği ise 5 buçuk metre boyunda. TCG 18 Mart, sığ sulardan derin okyanuslara, tropik denizlerden kutup bölgelerine her türlü ortamda görev yapabilecek donanımda tasarlandı.

EN MODERN DENİZALTI

150 metrekarelik alan ise 45 kişilik mürettebata kalıyor. Personellerin dış dünyayla tek iletişimi telsizle sağlanırken radyo, televizyon, internet gibi kitle iletişim araçlarına ulaşma imkanı tamamen ortadan kaldırılıyor.

TCG 18 Mart Komutanı Deniz Albay Ahmet İşçi, "Asli gücümüz personelimizden kaynaklıdır. Personelimiz, 130 yıllık bir filonun mensubu olduğunun bilincinde olarak köklü, değişime açık ve proaktif bir yaklaşımla yetiştiriliyor" dedi.

HER ORTAMDA GÖREV YAPIYOR

TCG 18 Mart'ın her türlü ortamda görev yapabilecek donanımda olduğunu aktaran Albay İşçi şöyle devam etti: "TCG 18 Mart, dünyanın herhangi bir yerinde, herhangi bir zamanda verilecek tüm görevleri yerine getirmeye muktedirdir. Sahip olduğu modern sensör ve sistemlerle, ateş gücüyle caydırıcı bir platformdur."