Mavi Bebek uyarısı

Birçok çocuğun hayatını kaybetmesine neden olan Mavi Balina ve Momo oyununun ardından şimdi de bir başka tehlikeli oyun Mavi Bebek (Blue Baby) çıktı.

Oyunu oynayan çocuklara verdikleri talimatlarla kendisine ve çevresine zarar vermesine yol açan, hatta intihara sürükleyen bu oyun da tehlike saçıyor. Sosyal medya uzmanı Prof. Dr. Levent Eraslan, ‘Oyun insan beynini ‘amigdala’ adı verilen kaygı ve korku bağlamına vurgu yaparak, ses, görüntü ve multimedya gibi destekleyici vurgularla etkiliyor" dedi. Prof. Dr. Eraslan, “Çocuklarımızı gözlemlemeli, 'hangi programlara gerçek adlarıyla girdiler, geçmiş dosya sistemlerinde ne var' bunların hepsini kontrol etmeliyiz. Böylesi durumları gördüğümüz zaman da Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na bu sayfayı göndermeliyiz" diye uyardı.

Mavi Bebek oyunu için genel olarak banyo tercih ediliyor. Oyunda banyo ışıkları söndürülüyor ve çocuk elindeki telefonu bir süre sanki bir bebek tutuyor gibi sallıyor. Söylenenlere göre ise elinizde telefonu salladıktan sonra kolunuzda bir ağırlık hissetmeye başlıyorsunuz.