Mavi bebek kurtuldu! Dermanı Türkiye'de buldu

Mavi Bebek sendromu olarak bilinen kalp hastalığıyla dünyaya gelen Bosnalı 7 aylık Vinko, Türkiye'de peş peşe iki ameliyat oldu. Sağlığına kavuşarak ülkesine döndü.

AKCİĞERLERİNE GİDEN KAN AKIMI AZDI

Bosna Hersek'in bir köyünde yaşayan 7 yıllık evli Tanya ve Josip Jukiç çiftinin 7 ay önce dünyaya gelen çocukları Vinko’ya, "mavi bebek" sendromu olarak da bilinen siyanotik doğumsal kalp hastalığı "Fallot Tetralojisi" teşhisi konuldu. Doktorlar, hastalığı nedeniyle akciğer atardamarları iyi gelişmeyen, akciğerlerine giden kan akımı az olan bebeğin hayata tutunabilmesi için ameliyat olması gerektiğini söyledi.

AMBULANS UÇAKLA İSTANBUL’A GETİRİLDİ

Jukiç Ailesi, ülkelerinde yeterli tedavi imkanı bulunmadığı gerekçesiyle doktorları tarafından Türkiye'ye yönlendirildi. Türkiye'ye ambulans uçakla getirilen bebek, ilk ameliyatını 1 aylıkken geçirdi, sonraki 6 aylık süreçte damarlarında düzelme gözlemlenen Vinko, ikinci kez ameliyata alınıp "düzeltme operasyonu" yapıldıktan sonra tamamen iyileşerek, ailesiyle birlikte vatanına sağlıklı bir şekilde döndü.

 KALBİMİZDEKİ AĞIRLIK GİTTİ

Anne Tanya Jukiç, “Türkiye'ye ilk geldiğimizde çok rahatladık, kalbimizde büyük bir ağırlık vardı, taş gibi. O çekildi üzerimizden. Çok hafifledik" dedi.